Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vandaag tot 35 cm verse sneeuw in de Oostenrijkse gebieden op hoogte

Wintersportredacteur

Gisteren kon je al lezen over de sneeuwval van dit moment in de wintersportlanden. Mei begint met een vers laagje sneeuw. Gisteren sneeuwde het vooral in de Zwitserse -, Franse Alpen en bij de hooggelegen Italiaanse bestemmingen. Vandaag zijn de sneeuwwolken deels doorgeschoven naar Oostenrijk. Onder andere op de Kitzsteinhorn valt er zo’n 35 centimeter vandaag!

Sneeuwval in mei

Na een april vol verrassingen, blijft het ook in mei nog even fris. Terwijl de thermometer op sommige dagen tot wel 20 graden stijgt, duikt hij de volgende dag weer onder de 5 graden. Na de stevige sneeuwval aan het einde van april leek het er even op dat de lente doorbrak in de wintersportgebieden. Maar de natuur heeft andere plannen. Op dit moment worden veel regio’s weer bedekt onder een laagje verse sneeuw! Zo was het gisteren in veel skigebieden ›

Bekijk ook: Skiën in mei: deze skigebieden zijn nog geopend

Hét jaar voor zomerskiën

Door de sneeuwval van de afgelopen weken zijn de condities op hoogte echt perfect op dit moment. De sneeuwval komt een beetje laat voor de reguliere wintersporters, maar voor de zomerskigebieden is het ideaal. Misschien dan toch nog maar een wintersport boeken in de zomervakantie of nog in mei? Enkele skigebieden blijven tot ver in het voorjaar open of openen in de zomermaanden de hooggelegen pistes nog eens bij goede condities. In Oostenrijk kun je onder andere terecht op de Hintertuxer Gletscher, dit skigebied is het hele jaar door geopend voor skiërs en snowboarders.

Informatie over zomerskiën:

Zo is het nu!

Vandaag valt er dus nog een vers laagje sneeuw in onder andere de hooggelegen Oostenrijkse bestemmingen. Ook in Zwitserland dwarrelen er nog wat vlokken uit de lucht. In de dalen valt er een flinke bak met regen, daar zal het snel groener en groener worden. Via de webcams krijg je een blik in de skigebieden op dit moment:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in