Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwvlokken op de webcams in mei

Wintersportredacteur

Dacht je dat het winterse weer nu wel klaar zou zijn in de wintersportlanden? Op hoogte nog niet! Terwijl de dalen steeds groener worden, valt er vandaag en de komende dagen nog een vers laagje sneeuw bovenop de bergen. Je kunt het je bijna niet voorstellen met het heerlijke lenteweer in Nederland!

Temperatuur blijft schommelen

Na een erg wisselvallige april, blijft ook in mei de temperatuur schommelen. Waar de ene dag de temperatuurmeter zo’n 20 graden aangeeft, zakt deze de volgende dag weer terug naar onder de 5 graden. Na de flinke sneeuwval eind april ging de temperatuur even omhoog in de wintersportlanden. Het lenteweer leek door te zetten, maar toch nog niet helemaal. Op dit moment valt er weer sneeuw op veel plekken!

Sneeuw in mei

Vandaag valt er een laagje sneeuw in vooral de Zwitserse -, Franse Alpen en de hooggelegen Italiaanse bestemmingen. Boven de 2500 meter kan er vandaag alleen al zo’n 35 centimeter sneeuw vallen. Ook de komende dagen blijft het enkele centimeters sneeuwen. Na vandaag schuiven de sneeuwwolken ook deels door naar Oostenrijk. De hoeveelheden voor de Oostenrijkse gebieden zijn iets lager, het blijft bij zo’n 15 centimeter.

Zo is het nu!

Op veel plekken is het vandaag zeer bewolkt! De sneeuwval start in veel Franse gebieden vanaf de vroege middag. In Zwitserland en Italië sneeuwt het nu al lichte vlokken op hoogte. In Oostenrijk en Duitsland is het in de meeste gebieden nog droog en deels zonnig, de dichte wolken vormen zich pas vanavond en vannacht!

Lees ook: Skiën in mei: deze skigebieden zijn nog geopend

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in