Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in mei: deze skigebieden zijn nog geopend

Wintersportredacteur

Na de dikke laag sneeuw die eind april nog eens gevallen is in de Alpenlanden is skiën in mei nog helemaal niet zo gek. Benieuwd naar alle opties om te wintersporten in mei in zowel Europa als de rest van de wereld? Lees dan snel verder want we hebben precies uitgezocht welke skigebieden geopend zijn in mei.

Skiën in mei

De meeste skigebieden in de Alpen sluiten na Pasen. Dan breekt er een kleine pauze in de gebieden aan totdat de zomergasten voor de deur staan. De mogelijkheden om te skiën worden dus hard minder na april. Maar, toch zijn er nog enkele gebieden die de liften langer laten draaien. Wie wil kan in mei gaan skiën en zelfs in de maanden daarna zijn er mogelijkheden. Hoe het is om te skiën in mei? De temperaturen zijn aangenaam, de zon schijnt langer en accommodaties boek je met hoge kortingen. Omdat niet alle pistes meer geopend zijn, betaal je voor een skipas meestal ook een gereduceerd tarief. Ook kun je verder reizen naar bijvoorbeeld Canada in mei om van de sneeuw te genieten.

Waar kun je skiën in mei?

Zowel in Europa als in Noord-Amerika, Canada en Azië kun je nog skiën in mei. Het aanbod is wel beperkt. In mei vind de verplaatsing van de geopende skiactiviteiten van het noordelijk halfrond naar het zuidelijk halfrond plaats. De zomer breekt bij ons echt door, terwijl de skigebieden in onder andere Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië zich klaarmaken voor de winter.

Europese skigebieden geopend in mei

Vooral de gletsjerskigebieden zijn geopend in mei in Europa voor een late wintersport. Dit is een lijst met skigebieden die in mei nog in bedrijf zijn, of die vanaf mei het zomerskigebied openen en dus weer het seizoen starten:

Verder weg skiën in mei: geopende skigebieden

Om te skiën in mei kun je ook een oversteek maken naar de andere kant van de oceaan. In Canada, Azië en Noord-Amerika kun je nog in verschillende skigebieden de latten onderbinden. Onder andere in Canada in Whistler Blackcomb, Lake Louise, Sunshine Village en Banff blijven de pistes geopend totdat het niet meer gaat. Ook in de Amerikaanse skigebieden Mammoth Mountain, Breckenridge, Snowbird, Copper Mountain en Palisades Tahoe Ski Resort geldt het beleid: zolang er sneeuw ligt, kun je skiën. Er zijn nog veel meer skigebieden die skiën in de lente aanbieden in deze landen.

In Japan zijn enkele skigebieden, zoals Niseko, ook nog geopend tijdens de eerste dagen van mei. Het seizoen loopt in dit wintersportland in mei wel echt op zijn einde. Een bezoek aan Japan voor een wintersport kun je het beste voor midden april plannen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in