Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in de zomer in Italië: hier kan het

Wintersportredacteur

Naast de Oostenrijkse Hintertuxer Gletscher en het Zwitserse skigebied Matterhorn Glacier Paradise (Zermatt) is Cervino Ski Paradise ook het hele jaar door geopend voor wintersporters. Als de omstandigheden mee blijven zitten, duurt het skiseizoen hier 365 dagen. Ook op de Stilfser Joch kun je afdalen in de zomer, dit skigebied opent slechts in de zomermaanden.

Skiën in de zomer in Italië

Het zomerskiseizoen van Cervino Ski Paradise is eigenlijk hetzelfde als die van het Matterhorn Ski Paradise. Het enige verschil is de toegang vanuit Italië tot het zomerskigebied. Via Plateau Rosa kunnen wintersporters iets meer dan 25 kilometer aan pistes bereiken. Met de nieuwe liftverbinding Matterhorn Alpine Crossing is het nu alleen maar makkelijker om vanuit Italië de berg op te komen.

Wintersporten in de zomer? Dat kan ook op onder andere de Stilfser Joch in Italië. Op de Stelvio gletsjer ligt een skigebied waar je alleen in de zomermaanden kunt afdalen. Vanaf begin juni tot begin november kun je hier doorgaans wintersporten.

Deze skigebieden in Italië zijn open in de zomer

Benieuwd waar je kunt skiën in de zomer in Italië?

Cervino Ski Paradise

Niet alleen in Matterhorn Glacier Paradise, maar ook in Cervino Ski Paradise kun je in de zomermaanden de berg omhoog om af te dalen. Via Plateau Rosa kunnen wintersporters iets meer dan 25 kilometer aan pistes bereiken. Vanaf de Italiaanse kant heb je drie liften nodig om de afdalingen boven op de gletsjer te bereiken. Eerst neem je de lift vanuit Breuil-Cervinia tot Plan Maison (2555 meter), dan neem je de gondel richting Cime Bianche Laghi (2812 meter) en als laatste stap je over op een lift die je brengt tot 3480 meter. Dagelijks kun je vanaf 7.00 uur een ritje omhoog maken. Een dagskipas tijdens het zomerskiseizoen in Cervino Ski Paradise kost € 59,-, voor kinderen betaal je voor een dag skiën € 29,50 en senioren zijn € 53,- kwijt.

››› Accommodaties in Cervinia via Booking.com

Stilfser Joch, Passo dello Stelvio

Stilfser Joch, ook wel bekend als Passo dello Stelvio, ligt tussen de 2758 en 3450 meter in Italië op de top van de Stelviopas. In dit skigebied komen enkele van de beste wedstrijdskiërs ter wereld om te trainen voor volgend seizoen. Maar het skigebied is ook geopend voor de reguliere wintersporter. In totaal kun je hier als alles open is skiën op 8 geprepareerde pistes. De moeilijkheidsgraad verschilt tussen rood en blauw. Er is één rode piste en de rest is blauw. Ook zijn er 6 liften en verschillende langlauftrails, toerskiroutes en een snowpark aanwezig op de Stilfser Joch.

Waarom je pas in juni kunt skiën op de Stilfser Joch? In winter is er groot lawinegevaar op deze berg en ligt er te veel sneeuw om het skigebied te kunnen bereiken. De bergpas wordt in de winter namelijk niet sneeuwvrij gemaakt. Pas in de zomermaanden kan de toegangsweg sneeuwvrij gemaakt worden voor de wintersporters en andere bergliefhebbers.

› Met TUI verblijf je in Sulden am Ortler, 4 dagen vanaf € 252,- per persoon

Handige tips voor als je gaat zomerskiën

Skiën in de zomer, dat is heel anders dan in de winter. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Ideaal voor als je van plan bent deze zomer te gaan skiën in Italië.

  • Zet de wekker extra vroeg. In de meeste zomerskigebieden kun je al rond 07.00 uur in de lift stappen en dat is niet zonder reden. De zon is in deze tijd van het jaar extra krachtig en het kwik stijgt snel. Ook hoog in de bergen. De pistes worden hierdoor al snel papperig. Vroeg opstaan dus, want de omstandigheden zijn alleen in de ochtend goed om lekker te skiën!
  • Ga nooit zonder volledige ski-uitrustig de berg op. Ja het is warm en ja dat betekent zweten, maar ga voor je eigen veiligheid nooit zonder skibroek, ski-jas, skihelm, handschoenen en skibril de berg op. Hoe gek het ook is om deze items ’s zomers in te pakken: neem ze mee en laat ze niet thuis!
  • Smeer met zonnebrand met hoge factor (minimaal 30, maar 50 is nog beter). In de winter, maar ook in de zomer. De zon is op grote hoogte extra krachtig, met name door de weerkaatsing in de sneeuw.
  • Drink genoeg. En nee, niet alleen maar bier op een zonnig terras! Neem een fles water mee in je rugzak. Je zweet meer met hoge temperaturen en dat vocht moet je wel op een goede manier bijvullen. Ook met water dus ?.
  • Ontdek ook alle andere leuke zomeractiviteiten. We snappen dat je nu maximaal van de pistes wilt genieten, maar er is in de zomer nog zo veel meer leuks! Het is aan te raden om vooral ’s ochtends te skiën en na de lunch voor een andere activiteit te kiezen.

Ook hier kun je zomerskiën in de Alpen

Italië is een geweldig land voor een zomerse skitrip. Wil je er een complete roadtrip van maken? Ook in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland kun je in de zomermaanden op de latten staan. Benieuwd hoe het zit met Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland?

Skiën in de zomer in Frankrijk: het kan in deze skigebieden
Skiën in de zomer in Zwitserland: hier kan het
Skiën in de zomer in Oostenrijk: in dit skigebied kan het
Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in