Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Twee skiërs overlijden na botsing op oefenweide

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen zondag is er in skigebied Feldberg een bizar ongeluk gebeurd. Op een blauwe piste zijn twee skiërs op elkaar geknald en kunnen beide het verhaal niet meer navertellen. Het meest opvallende in dit verhaal is dat niemand begrijpt hoe dit heeft kunnen gebeuren, omdat zij beide een skihelm droegen en zich op een oefenweide bevonden. Het skigebied tast dan ook in het duister naar de oorzaak van het ongeluk.

Volgens getuigen droegen beide mannen een skihelm en waren de hulpdiensten binnen enkele minuten bij het ongeluk aanwezig. Het ongeluk gebeurde ongeveer 100 meter van het dalstation, waar elke dag veel beginners aanwezig zijn. De politie heeft zelf bevestigd dat beide skiërs geen beginners waren en al jaren op wintersportvakantie gingen.

Vooralsnog geeft de politie aan dat waarschijnlijk toch een hoge snelheid de oorzaak is geweest van het ongeluk. Zonder bochten kan hier een snelheid behaald worden van circa 80 a 90 km per uur. De politie heeft aangegeven dat er tot op heden geen bewijs is dat er alcohol in het spel is geweest. Het skigebied heeft een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeluk.

Bron: SWR.de

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in