Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Twee mensen sterven bij twee lawines in het Zwarte Woud

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bij twee verschillende lawineongelukken in het Zwarte Woud zijn vrijdagmiddag twee wintersporters om het leven gekomen. Een 20 jaar oude man werd in het Duitse Feldberg door een lawine gegrepen en enkele kilometers verderop op de Herzogenhorn kwam een uur later een 58-jarige vrouw in een lawine terecht. 

Beide slachtoffers lagen bijna twee uur onder de sneeuw totdat zij bevrijd konden worden door de bergwacht. Zowel de man als de vrouw overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

De man was volgens de berichten onderweg met een even oude begeleider en de vrouw maakte deel uit van een groep van vier toerskiërs. Ook de andere personen die met de overledenen op pad waren werden gegrepen door de lawines, maar konden zichzelf bevrijden. Uit de groep toerskiërs raakte nog iemand lichtgewond.

Alle middelen werden bij de zoekactie ingezet, maar gemakkelijk was het niet. Door het intredende donker werd de zoekactie bemoeilijkt en ook de steile en sneeuwrijke hellingen hielpen niet mee. Bovendien was ook het gevaar voor de bergredders groot.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in