Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Turracher Höhe: pistenbutlers en prosecco

Pistebutler Turracher Höhe

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De kans is groot dat je nog nooit van Turracher Höhe hebt gehoord. Dit skigebied ligt diep in Oostenrijk op de grens tussen Stiermarken en Karinthië. Wij gingen op ontdekkingstocht in dit kleine, maar speciale skigebied. Al snel werd duidelijk dat je hier niet alleen komt om te skiën, maar ook voor de andere (spectaculaire) activiteiten die je er kunt ondernemen, waaronder sneeuwscooterrijden. En ook de pistenbutler die je in het skigebied een (gratis!) glaasje prosecco aanbiedt, viel bij ons in de smaak!

Rustig skigebied zonder wachtrijen

Oké, aangezien de meesten van ons toch vooral op wintersport gaan om te skiën, eerst wat informatie over het skigebied. Met 42 km aan pistes is het skigebied natuurlijk niet erg groot. Maar vind je het niet erg meerdere keren per dag dezelfde piste af te dalen, dan zit je hier helemaal goed. De pistes zijn namelijk over het algemeen heerlijk breed, liggen mooi in de vallijn en last but not least: het is er heerlijk rustig! Je kunt dus volle bak naar beneden carven zonder dat iemand je in de weg skiet, top! Er zijn met name moderne, snelle stoeltjesliften, op slechts enkele sleepliften na. Het skigebied ligt aan twee kanten van een bevroren meer waar je ook kunt schaatsen of snowkiten als er sneeuw ligt. Een ritje met de ‘Seetaxi’, een tractor waar wintersporters achter hangen, brengt je naar de andere kant van het skigebied! Er zijn veel knusse berghutten in het skigebied met bediening. Aan grote ongezellige zelfsbedieningsrestaurants doen ze hier (gelukkig) niet. Ook het niveau van de accommodaties en de service is hoog. Lekker hoor, ik houd daar wel van 😉

De luxe van een pistebutler

Wie klein is, moet uitblinken op andere vlakken en dat hebben ze in Turracher Höhe goed begrepen. Zo is er een pistenbutler die op zijn sneeuwscooter door het skigebied rijdt. Hij beantwoord vragen van wintersporters, maar schenkt ook een glaasje prosecco, heeft zonnebrand voor je en deelt zakdoekjes en druivensuiker uit. Ook kun je met de pistenbutler op pad. De hele week is er een speciaal programma dat voor gasten van deelnemende accommodaties geheel gratis is. Je kunt een ‘Genusstour’ maken samen met de pistenbutler langs verschillende berghutten. In iedere berghut krijg je een hapje (plaatselijke specialiteit) die wederom gratis is, je betaalt alleen je drankje. Ook kun je ’s ochtends vroeg meedoen aan de ‘Morgenstund-Trilogie’. Hierbij wandel je ’s ochtends om 07.00 uur op sneeuwschoenen een stuk omhoog. Vervolgens krijg je ontbijt in een berghut (ja, ook dit is weer gratis) en ga je als eerste van de piste af voordat de liften geopend zijn.

Sneeuwscooterrijden: niet alleen voor de boys

In elk skigebied worden ze veel gebruikt door de pistendienst en eigenaren van berghutten: sneeuwscooters. Echter mag je bijna nergens in de Alpen zelf zo’n ding besturen. Maar in Turracher Höhe kan dat dus wel! Iedere dag als de liften sluiten kun je een begeleide tocht maken door de bossen van Turracher Höhe. En ik kan je verklappen: dit is niet alleen voor stoere jongens. Ook de ladies in onze groep zaten met een big smile op de racemonsters die flink hard kunnen gaan! Na een korte inleiding ga je in een groep op pad. Het is even wennen om de sneeuwscooter te besturen (hoe harder je gaat, hoe gemakkelijker hij stuurt, dus ja…), maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, vliegt de 1,5 tot 2 uur durende tocht voorbij.

Bekijk de video voor een beeld van Turracher Höhe en kijk hier voor meer informatie: http://www.turracherhoehe.at/nl. Wij zijn fan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in