Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

10 tips om het romantische wintersportgevoel naar huis te halen

Wintersportredacteur

Wat zouden we met Valentijnsdag graag in de Alpen zijn. Er bestaat niks beters dan de dag van de liefde samen op ski’s te vieren. Dit jaar is alles anders. We zitten thuis en dus moeten we daar maar een beetje creatief zijn. Gelukkig staat Koning Winter aan onze kant en dat maakt alles al 100 keer beter. Maar hoe je dan toch zorgt voor dat romantische wintersportgevoel?

Voor alle Cupido’s die niet zonder het romantische wintersportgevoel kunnen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om het in huis te halen. Wedden dat het ook hier in Nederland een geweldige dag wordt!

1. Een wintersportontbijtje op bed

Lang leve ontbijtjes op wintersport. Daar waar je thuis een bak yoghurt met granola naar binnen werkt, ga je op wintersport helemaal los. Knapperig brood, een gekookt eitje, bakje Birchermuesli erbij, vleeswaren, bergkaas en Nutella. Uiteraard kun je zo’n ontbijtje ook thuis nabootsen. En dat doe je dan romantisch op bed, aangezien je wintersportkamer ook vaak uit niet meer dan dat bestaat.

2. Geef een wintersportfoto of winterfotoboek cadeau

Natuurlijk hoort er ook een cadeautje bij. Uiteraard kun je kiezen voor een mooi sierraad of heel cliché een flesje parfum, maar waarom geen cadeau dat in het teken staat van wintersport? Bijvoorbeeld een foto op canvas van jullie samen in de sneeuw of een compleet fotoboek. Die bestel je beide nu met 20% korting bij Albelli.

fotoboek

3. Loop de hele dag in wintersportkleding

Wat nou strakke overhemden en sexy jurkjes. Op wintersport draag je die ongein toch ook niet? Doe dat dan ook niet tijdens de Valentijnsdag in wintersportstijl. Gewoon lekker skisokken, een thermolegging en skipully aan. Zet eventueel de kachel laag, zodat je het zelfs een paar uur volhoudt in je skibroek.

4. Om 11.00 uur warme choco

Na een romantische winterwandeling of ritje op de schaatsen, is het om 11.00 uur tijd voor warme choco met slagroom (en rum?). Zonder suiker, want zo krijg je ‘m in de Alpen ook. En wil je helemaal indruk maken? Serveer er zelf gebakken Apfelstrudel bij. Dat is even een werkje, maar het is het meer dan waard!

Warme choco met slagroom

5. Spelletjes spelen

Wintersport en spelletjes spelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk sta je veel in de après-ski, maar op de dagen dat dit niet het geval is speel je uren spelletjes. Halli Galli, Beverbende, UNO en ga zo maar door. Wijntje, biertje en chips erbij en genieten maar. De leukste spelletjes vind je hier.

6. Après-ski muziek op de achtergrond

En om helemaal in de romantische wintersportstemming te komen luister je natuurlijk niet naar het gepingel van één of andere bekende componist. Gewoon lekker après-ski hits op de achtergrond. Veeeeeel gezelliger! Weet je na al die maanden thuis niet meer welke je moet luisteren? Wij hebben de beste après-ski hits in een Spotify playlist gestopt. Vergeet er ook niet meteen 10 bier bij te drinken. Doe je op wintersport ook.

7. Kook jullie favoriete wintersportgerecht

Geen luxe dinerbox van een sterrenchef uit Nederland, maar lekker samen genieten van jullie favoriete wintersportgerecht. Wordt het Kaiserschmarrn of toch Käsespätzle? De liefde gaat ook door de maag! Bekijk hier een overzicht van de lekkerste wintersport recepten.

Pannetje Kaiserschmarrn

8. Kijk een romantische wintersportfilm

Snowfever is en blijft de meest foute wintersportfilm. Toch haalt ‘ie wel op en top het romantische wintersportgevoel in huis. Terwijl jullie samen naar de first track van Nicky (Hanna Verboom) en Erik (Egbert Jan Weber) kijken, lijkt het heel even of jij en je liefje samen door de diepe poeder afdalen… Liever een iets minder foute film? Misschien heb je hier wat aan. Of wat dacht je van onze webserie 24 UUR IN? Houd een marathon en bedenk meteen wat de volgende wintersportbestemming wordt.

9. Speel een drankspelletje

En zit de romantische wintersportstemming er na deze 8 tips nog niet in? Speel dan nog even een drankspelletje. Stef Stuntpiloot of het krokodillenspel van de Cin Cin. Succes gegarandeerd!

10. Om 21.00 uur naar bed

En net als op wintersport eindigt de dag vroeg. Lekker samen om 21.00 uur onder de wol. Heb je de volgende dag ook geen kater van al dat bier en je drankspelletje… 😉

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in