Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Waar je aan moet denken na afloop van je wintersport

Skikleding wassen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Helaas, zit het skiseizoen er alweer bijna op voor dit jaar. Je hebt een week lang genoten van heerlijke pistes, après-ski en veel gezelligheid, maar nu is het tijd om terug te keren naar het dagelijkse leven. Het is alleen wel belangrijk dat je de wintersport niet meteen vergeet. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken. We zetten alles op een rijtje in dit artikel.

1. Ski’s en skischoenen goed laten drogen

Je hebt een hele week geskied en dus zijn je ski’s en skischoenen vochtig bij thuiskomst. Voor het behoud van je materiaal is het belangrijk dat je alles goed laat drogen. Haal de binnenschoen uit je buitenschoen en droog beide apart van elkaar. Haal ook je ski’s uit elkaar en laat ze drogen op een warme plek.

2. Skikleding wassen

Op wintersport doe je rustig drie dagen met je skisokken en ski je de hele week in dezelfde jas en broek. Geen probleem, maar als je thuis bent moet je alles wel weer even wassen. Even de zweet- en stinkvoetenlucht eruit. Belangrijk bij je ski-jas, -broek en -handschoenen is dat je het label met de wasvoorschriften goed bekijkt. En wil je volgend jaar geen natte plekken? Maak je skikleding na de wasbeurt weer waterdicht.

Heb je leren handschoenen? Lees hier hoe je die moet onderhouden.

Skikleding wassen

3. Check je rugzak

Ben jij zo’n persoon die altijd rondskiet met een appeltje of een pakje sultana’s? Check dan thuis of er niks meer in je rugzak zit. Je wilt dat oude appeltje echt niet tegenkomen over een maand, als je bijvoorbeeld gaat zwemmen.

4. Haal batterijen en accu’s uit je apparatuur

Je hebt tijdens je wintersport de mooiste foto’s en video’s gemaakt. Eenmaal thuis breng je al je apparatuur naar zolder en kijk je er pas weer naar om met je volgende vakantie. Opruimen is top, maar haal wel even je batterijen en accu’s eruit. Dan gaat alles veel langer mee!

5. Maak een fotoboek

Het is verschrikkelijk om weer thuis te zijn na een week wintersport. De tijd is veel te snel gegaan en eigenlijk ben je er nog niet aan toe om de bergen te moeten missen. Maak daarom een fotoboek met al je mooie herinneringen. Heb je ontzettende heimwee? Pak het boek erbij en droom weg naar die mooie tijd.

6. Organiseer een wintersportavond

Ben je samen met een groep vrienden of familie op wintersport geweest? Organiseer dan een wintersportavond om na te praten. Kook een typisch wintersportgerecht, zoals Kaiserschmarrn, en zet de schnaps die jullie daar hebben gekocht op tafel. Après-ski hits op de achtergrond en de bloopers op de tv. Lekker even bijkletsen.

Traditioneel recept Kaiserschmarrn

7. Sneeuwkettingen onderhouden

Niemand hoopt erop ze te moeten gebruiken, maar helaas is het bij een sneeuwdump onvermijdelijk: sneeuwkettingen. Heb jij je sneeuwkettingen moeten omleggen op wintersport? Dan is het belangrijk dat je ze bij thuiskomst goed afspoelt en laat drogen. Vaak blijven er zout- en vuilresten achter en die kunnen de kettingen aantasten, waardoor ze stuk kunnen gaan.

8. Winterbanden wisselen voor zomerbanden

Winterbanden presteren het best bij temperaturen onder de 7 graden. Die worden doorgaans behaald van november tot maart (en in de Alpen zelfs tot april). Buiten die periode kun je beter op zomerbanden rijden. Ben je weer thuis en ga je niet meer op wintersport? Laat je winterbanden wisselen voor zomerbanden. Natuurlijk wel pas na maart!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in