Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

SnowWorld gaat voor hoogste punt van Nederland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als het aan de directie van SnowWorld ligt is binnenkort niet meer de Vaalserberg het hoogste punt van ons land, maar de Wilhelminaberg in Landgraaf waar SnowWorld is gevestigd. De ambitie voor een hoge toren op de berg is uitgesproken.

SnowWorld voert op dit moment een haalbaarheidsstudie uit naar de bouw van de toren die van de 239 meter hoge berg het hoogste punt van Nederland moet maken. De Vaalserberg meet 322 meter, dus reken maar uit hoe hoog de toren moet worden. “De toren moet zo hoog mogelijk worden, met een platform dat uitsteekt”, zegt CEO Koos Hendriks.

De plannen voor een toren zijn al oud, maar lijken concreter te worden nadat een aantal partners gevonden met interesse voor het project. Klaar voor de bouw is SnowWorld nog niet, want er is nog veel onduidelijkheid. Zo moet er onder meer gekeken worden naar het financiële plaatje. Om de toren rendabel te maken moet er wellicht entreegeld betaald worden.

In de toren komt naar alle waarschijnlijkheid behalve het uitkijkpunt ook een boomkronenpad en een restaurant. En omdat naast de toren het klimpark ligt is er sprake van een abseilmogelijkheid.

De toren past in de strategie van het bedrijf om gedurende alle seizoenen activiteiten aan te bieden. Zeventig procent van alle omzet wordt nu nog in de herfst en winter behaald, maar ook in de zomer probeert de directie de omzet te vergroten voor een gezonde exploitatie het hele jaar rond.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in