Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwkanonnen redden Oostenrijkse skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Oostenrijkse skigebieden hebben een spannende periode achter de rug en nog voor de boeg. Twee weken geleden is er voor het laatst een serieuze sneeuwdump geweest en de vooruitzichten laten een lange warme periode zien. Toch kunnen veel skigebieden openen dit weekend en dat komt mede door de effectieve inzet van de sneeuwkanonnen. De redding voor de skigebieden!

Veel Oostenrijkse skigebieden openen dit weekend de deuren en starten hiermee officieel het winterseizoen van 2015 -2016. Bij de start van het seizoen is het altijd afwachten hoeveel sneeuw de skigebieden hebben ontvangen, maar door de dramatische seizoensstart van vorig jaar is er dit jaar extra onzekerheid bij de wintersporters.

Het grote voordeel van de periode tot nu toe is de koude temperatuur. Zeker de afgelopen weken hebben veel skigebieden ook overdag temperaturen gehad die de -10 graden met gemak passeerden. Daardoor konden de sneeuwkanonnen zowel ’s nachts als overdag op volle toeren draaien. Nu zijn de temperaturen overdag te warm, maar ’s nachts blijven deze onder het vriespunt. De sneeuw die overdag gesmolten is kan voor een groot deel ’s nachts weer bijgemaakt worden.

“Wij hebben de afgelopen weken volop gebruik kunnen maken van onze sneeuwkanonnen. De lage temperaturen in nacht zorgen er voor dat wij bijna elke avond de sneeuwkanonnen aan kunnen zetten. Hierdoor kunnen wij vanaf morgen zelfs de verbinding tussen Gerlos en Königsleiten openen zodat de wintersporters in de Zillertal Arena kunnen genieten van mooie lange pistes”, aldus Andreas Fuchs van de Bergbahnen in Gerlos.

Morgen openen meer dan 50 skigebieden in Oostenrijk de deuren. Niet alle pistes zullen open zijn, maar zeker in de hogergelegen skigebieden is skiën mogelijk. In ieder geval een beter begin in vergelijking met vorig winterseizoen.

ER IS OOK WEER NIEUWE SNEEUWVAL IN AANTOCHT! BENIEUWD WANNEER?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in