Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwdump: vanaf donderdag tot 180 cm verse sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vanaf donderdag kunnen de sneeuwhoeveelheden nog eens flink oplopen zo vlak voor kerst. 50, 100 of zelfs 180 centimeter sneeuw kan er vallen vanaf donderdag in Oostenrijk. Koude lucht uit het oosten is de oorzaak van deze nieuwe sneeuwdump. Waar en hoeveel het gaat sneeuwen, dat vertellen we je in dit artikel.

Sneeuwval met veel wind op komst

Kijkend naar de weerkaarten zien we grote hoeveelheden sneeuw op komst! Gisteren kon je er al over lezen in ons weerbericht, vandaag lijken de voorspellingen nog extremer dan we eerder dachten. In de nacht van donderdag op vrijdag vallen de eerste echte vlokken. Daarna kan het het hele weekend sneeuwen in verschillende skigebieden. De sneeuwgrens ligt bij deze sneeuwval rond de 400-1000 meter hoogte. Dit betekent dat het in de dalen ook flink kan regenen de komende tijd. De sneeuwgrens wisselt heel erg, dus het is per gebied verschillend vanaf hoe hoog de sneeuw valt. De neerslag gaat gepaard met een stevige wind en hierdoor is het stormachtig in de bergen. In 2023 eindigt dit bijzonder skiseizoen 2023/2024 nog eens extreem sneeuwrijk!

Oostenrijk middelpunt van sneeuwdump

Waar het gaat dumpen? Deze sneeuwval valt voornamelijk aan de noordkant van de Alpen en Oostenrijk is daarbij het middelpunt. Op vrijdag kan het in heel Oostenrijk sneeuwen. In delen van Zwitserland en Duitsland dwarrelen er ook veel vlokken uit de lucht. Ook in de Franse Alpen kunnen ze een vers laagje verwachten. Italië profiteert het minste van deze nieuwe sneeuwdump, de sneeuwhoeveelheden blijven in dit wintersportland bij zo’n 30-40 centimeter.

Hoeveel sneeuw valt er?

De hoeveelheden bij elkaar opgeteld vanaf donderdagavond tot en met zaterdag zijn echt bizar! Als er na deze sneeuwdump op maandag een zonnetje doorbreekt dan hebben we droomcondities in de kerstvakantie. Hoe fijn zou dat zijn! In veel gebieden komt er in ieder geval nog een flinke laag bij op de piste. We hebben enkele hoeveelheden voor je op een rijtje gezet:

In Oostenrijk:

In Duitsland:

In Zwitserland:

In Italië:

In Frankrijk:

Liggen je sneeuwkettingen klaar?

Ga je naar de sneeuw komend weekend? Vergeet dan je sneeuwkettingen niet, want het zou zomaar kunnen zijn dat je ze nodig hebt. En oefen vast in Nederland, want je wil niet onderweg staan te kloten.

Lees meer over sneeuwkettingen >

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in