Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voor deze fun-, snowparks en andere extra’s wil je een keer naar Ski Juwel

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wintersportredacteur

Ga je deze winter naar Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau? Dit is een ontzettend leuke wintersportbestemming, zeker ook voor wintersporters met kinderen. Terwijl de jongere kinderen de hele dag kunnen genieten van de speelparken, zijn er ook veel opties voor oudere kinderen. Dit skigebied is zeker niet alleen voor beginners; de snow- en funparks bieden een leuke uitdaging voor alle wintersporters! In dit artikel vind je een overzicht van alle snow- en funparks in Ski Juwel.

Wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau bestaat uit twee dalen en vier bergen. Dit gevarieerde skigebied biedt gezellige berghutten, knusse dorpen en veel faciliteiten. Met 113 kilometer aan geprepareerde pistes, 10 skischolen en 45 skiliften zijn er talloze mogelijkheden voor jong en oud. Kinderen kunnen spelenderwijs leren skiën op de vele kinderpistes, in de speelparken en met Nederlandssprekende skileraren. Volwassenen kunnen alle uithoeken van het skigebied verkennen en de twee dalen bezoeken. En voor oudere kinderen en jongvolwassenen die een beetje uitdaging zoeken tijdens hun wintersportweek, heeft dit skigebied ook veel te bieden. In dit artikel vind je alles over de fun- en snowparks in Ski Juwel.

Fun- en snowparks in het skigebied

Van jumps tot boxen en rails, als je bekend bent met deze termen, zit je goed in Ski Juwel. In dit skigebied zijn er verschillende plekken waar zowel beginnende als ervaren freestylers helemaal los kunnen gaan. De fun- en snowparks in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zijn zeer uitgebreid!

Snowpark Alpbachtal

In het Alpbachtal kun je op de Wiedersberger Horn helemaal losgaan. Dagelijks wordt het gebied met behulp van sneeuwkanonnen helemaal klaargemaakt voor de bezoekers. Er zijn drie verschillende delen van dit snowpark in het Alpbachtal. In het beginnersgebied, de funslope en het familiepark Alpbach, kunnen kinderen met ouders, skiklasjes en beginnende freestylers naar beneden. Het andere gedeelte van Snowpark Alpbachtal is voor de meer gevorderde wintersporters. Hier zijn grotere jumps, interessante rails en andere obstakels te vinden. Aan deze kant van de Wiedersberger Horn is er ook nog een speed check. Bij de Mulden afdaling kun je je snelheid laten meten via je skipas. Hoe hard kun jij?

  • 📍 Snowpark: vanuit Alpbach heb je de Pöglbahn en Brandegg-skilift nodig om bij de verschillende delen van het Snowpark Alpbachtal te komen. Het gevorderde deel van Snowpark Alpbachtal ligt aan de Brandegg afdaling, het deel voor de beginnende freestylers ligt aan de familieafdaling. Om dit laatste gebied te bereiken, hoef je alleen de Pöglbahn omhoog te nemen.
  • 📍 Speed check: bij de Muldenlift – en piste.

Snowpark in Wildschönau

Op de Schatzberg in Wildschönau zijn er ook verschillende obstakels voor zowel gevorderden als beginners. Zo heb je de Wave Run aan de Hahnkopf afdaling en het Snowpark Schatzberg aan de Gernalm afdaling. Bij de Gernalm afdaling is er ook een reuzenslalomparcours.

  • 📍 Wave Run: de 300 meter lang piste vind je bij de Hahnenkopf lift en – afdaling.
  • 📍 Snowpark Schatzberg: dit snowboardpark ligt aan de Gernalm afdaling.

Race- en trainingscentre in Niederau

Het race- en trainingscentrum in Niederau is een ontmoetingsplek voor slalomsterren in Ski Juwel. Sinds 1999 staat het slalomparcours er al en iedereen die wil verbeteren kan een ritje naar beneden maken. Het is ook een geliefde plek voor skiclubs en trainingsweekenden van wedstrijdskiërs. Bij deze slalom wordt je tijd automatisch gemeten en je kunt kiezen uit een traditionele slalom of het parcours van de reuzenslalom.

  • 📍 Race- en trainingscentrum: dit park ligt bij de Arenalift in Niederau. Als je deze lift omhoog neemt, kun je het park niet missen. Je kunt hier ook komen met de Markbachjochbahn en de rode Märchenwiesen afdaling of de blauwe Kropfrader afdaling en de Mittermoos en dalafdaling Tennladen.

Meer informatie over Ski Juwel

Wil je weten wat je nog meer kunt ontdekken in Ski Juwel? Deze fun- en snowparks zijn maar een fractie van het grote skigebied in Oostenrijk. Lees meer op de website van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

➡️  Kijk op de officiële website van het skigebied

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Österreich Werbung en Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in