Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sportevents van wereldklasse in het PillerseeTal deze winter

© MK Knoll

Wintersportredacteur

Als je jouw wintersport rondom een groot evenement boekt, ervaar je echt een unieke vakantie. In het PillerseeTal in de Kitzbüheler Alpen worden jaarlijks grote sportwedstrijden en andere evenementen georganiseerd. De sporten die je normaal op televisie ziet, kun je op deze manier eens in het echt ervaren. Hoe bijzonder is dat?! Wat je echt niet mag missen in het PillerseeTal komende winter, lees je in dit blog.

Maak kennis met het PillerseeTal

De skigebieden Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Waidring-Steinplatte en het skigebied Pillersee/Buchensteinwand zijn onderdeel van het PillerseeTal. Dit dal zijn niet alleen bekend vanwege het gevarieerde piste-aanbod, maar ook door de sneeuwzekerheid in de regio. Het PillerseeTal is een van de meest sneeuwzekere dalen in Tirol, dit komt door de ligging. Dit dal ligt in een zogenoemd ‘Schneeloch’, een gebied waar door verschillende omstandigheden (o.a. windrichting) en de geografische ligging (o.a. door de omliggende bergen) meer sneeuw valt dan op andere plekken.

Wereldbeker biatlon Hochfilzen

Een van de grootste sportevenementen in het PillerseeTal is de wereldbeker biatlon in Hochfilzen. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd in het wintersportdorp. Fans en atleten van over de hele wereld komen voor deze wedstrijden naar Hochfilzen. Er worden tijdens de wereldbeker biatlon meerdere wedstrijden georganiseerd. Dit jaar is dit grootschalige evenement van 8 tot en met 10 december 2023. Ben jij erbij?

DatumWat?Wie + hoe laat?
8 december 2023Sprint11.30 uur: mannen
14.25 uur: vrouwen
9 december 2023Achtervolging12.15 uur: mannen
14.45 uur: vrouwen
10 december 2023Estafette11.30 uur: mannen
14.15 uur: vrouwen

Freeride World Tour Fieberbrunn

Een ander evenement waar je echt bij wilt zijn komende winter is de Freeride World Tour in Fieberbrunn. Jaarlijks in maart vindt dit grootschalige evenement plaats in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Op 16 maart 2023 staat de Freeride World Tour Fieberbrunn op de agenda! De beste freeriders ter wereld komen samen in Fieberbrunn om zich van de top van de Wildseeloder te storten. Feitjes over de wedstrijd:

  • Locatie: Wildseeloder noordzijde
  • Start: 2118 meter hoogte
  • Finish: 1500 meter hoogte
  • Helling: 610 meter

Dit evenement is veel meer dan alleen een sportwedstrijd; de hele week is vol met activiteiten tijdens het Freeride Festival Fieberbrunn. Met dj’s, skitesten en nog veel meer wordt dit een week om nooit meer te vergeten. Van 11 tot en met 17 maart 2023 vindt het Freeride Festival in Fieberbrunn plaats.

Ook leuk: vier advent in het PillerseeTal

Ben je niet zo van de sportevenementen? Er is in het PillerseeTal nog veel meer te beleven, zoals bijvoorbeeld advent. De weken voor Kerstmis staan in Oostenrijk in veel gebieden in het teken van advent. In de wintersportbestemmingen wordt dit uitvoerig gevierd met muziek, kraampjes, heerlijk eten en gezelligheid. Het adventevenement in het PillerseeTal wordt gehouden in St. Ulrich am Pillersee tussen 2 en 3 december en 8 tot 10 december 2023. Het is echt een magisch evenement dat je niet wilt missen als je in december in de regio bent voor een wintersport. De markt wordt gehouden aan het meer, een ontzettend romantische locatie!

Met familie naar het PillerseeTal

Ook als je met je gezin of familie naar het PillerseeTal reist, zijn er veel leuke activiteiten te doen. Van ritjes van de rodelbaan tot winterwandelingen met een lama en leuke avontuurroutes in het PillerseeTal. Dit zijn een paar tips:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het PillerseeTal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in