Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In de schijnwerpers: Obereggen en Carezza in Zuid-Tirol 

© IDM Südtirol/Tappeiner

Wintersportredacteur

Het Eggental is een veelzijdige skiregio gelegen tussen de Rosengarten en de Latemar in de prachtige Dolomieten in Zuid-Tirol/Südtirol. Het Eggental ligt niet ver van de Italiaanse stad Bolzano in Zuid-Tirol en telt twee skigebieden die deel uitmaken van Dolomiti Superski. Zowel in het dorp Obereggen als in Carezza kun je genieten van fantastisch skiën en snowboarden. Wil je meer weten over dit skigebied? Lees dan snel verder.

90 km aan pistes in Obereggen en Carezza

De twee skigebieden in het Eggental, bij de dorpen Obereggen en Carezza, zijn echte verborgen parels voor een wintersport in Zuid-Tirol. Hier kun je genieten van maar liefst 90 kilometer aan pistes. Het beste van dit alles? Beide skigebieden maken deel uit van Dolomiti Superski, een gigantische skiregio in Italië met in totaal 1200 kilometer aan pistes. Met slechts één skipas heb je toegang tot al deze honderden kilometers aan pistes. In het Eggental vind je aan de ene kant het skigebied van Obereggen en aan de andere kant dat van Carezza.

Carezza

Carezza (1620 meter) is met in totaal 40 kilometer aan pistes vooral een geweldige bestemming voor gezinnen. Maar liefst 55 procent van alle pistes in dit skigebied is blauw, wat het ideaal maakt voor beginners en families. Er zijn 13 liften in het skigebied die wintersporters de bergen op brengen. Daarnaast is er een snowpark bij de piste Tschein. Dit snowpark heeft drie verschillende lijnen: Family Fun Line, Easy Line en Medium Line. Afhankelijk van je wintersportniveau kun je je uitdaging kiezen. Ook zijn er voor beginnende wintersporters twee skischolen in Carezza. Het skigebied is dan niet heel groot, maar wel breed opgezet, waardoor het groter voelt dan het is.

Obereggen

Het skigebied van het dorp Obereggen (1550 meter) is er een voor jong en oud. De lift is altijd vlakbij en na het skiën zijn er vele bars en restaurants binnen handbereik. Het wintersportdorp aan de voet van de Dolomieten, is zowel gezellig als modern, met de recente investeringen die zijn gedaan. Met 48 kilometer aan pistes, 18 liften en een snowpark kun je je in Obereggen zeker vermaken. Voor beginners zijn er drie ski en snowboardscholen en er zijn drie speciale gebieden voor kinderen. In het snowpark is het ook gedacht aan de beginners en kinderen. De Family Fun Line en Kids Learn Park zijn ideaal om te oefenen. Maar het snowpark is vooral de plek waar snowboarders en freeskiërs hun geluk niet op kunnen. Op 2032 meter hoogte vind je allerlei obstakels, slaloms en nog veel meer. In dit skigebied is zelfs een van de weinige halfpipes van Italië.

Highlights in de twee skigebieden

Waarom je juist Obereggen of Carezza in het Eggental wilt kiezen voor je volgende wintersport? Deze skigebieden zijn uniek en je vindt er leuke highligts. Een paar voorbeelden:

  • Latemar Sixpack in Obereggen: deze challenge is ontzettend leuk als je van een beetje uitdaging houdt. De Latemar Sixpack Challenge bestaat uit zes verschillende pistes op het Latemar Massief. Het zijn niet de makkelijkste afdalingen, maar daarom is het juist zo een leuke uitdaging. Via een app kun je een tracker starten en als je tenminste vijf van de in totaal zes pistes afgedaald bent, krijg je een beloning. Sowieso win je een voucher voor een gratis ritje met de Alpine Coaster. Daarnaast maak je kans op een van de 60 gratis dagskipassen.
  • The König Laurin Challenge in Carezza: een andere leuke uitdaging is de König Laurin Challenge in Carezza. De König Laurin piste is de langste in het skigebied en begint op 2337 meter hoogte. Na een afdaling met de lengte van 7,7 kilometer kom je uiteindelijk aan in het dorp Welschnofen. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten en onderin op de piste kun je een speedcheck doen.
  • Skiën in de avond in Obereggen: op een paar avonden in de week in het hoogseizoen wordt de 1,8 kilometer lange piste in Obereggen nog eens verlicht. Wintersporters kunnen tussen 19.00 en 22.00 uur afdalen van de piste, het snowpark in en gebruikmaken van de rodelbaan.

Duurzaamheid in de skigebieden

Als onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed Dolomieten zijn ze in het Eggental erg met duurzaamheid bezig. Zo worden bijvoorbeeld meer dan 5000 huishoudens in de regio voorzien van groene elektriciteit. Ook wordt er in de skigebieden alles op alles gezet om de natuur een handje te helpen. Carezza is onderdeel van de ‘Climate Neutrality Alliance 2025’ en in Obereggen is er een speciaal beleid voor milieubeheer. Op de berg wordt er gelet op zo min mogelijk verspilling en het gebruik van het Zuid-Tiroolse water. Wintersporters kunnen bijvoorbeeld hun waterflessen bij speciale waterpunten gratis vullen. Zo wordt het kopen van plastic flesjes ontmoedigd.

Meer weten over Obereggen en Carezza

Ben je geïnteresseerd en wil je nu meer lezen over Obereggen en Carezza? Dat snappen we. Daarom hieronder meer informatie over de bestemmingen in het Eggental.

➡️ Naar de website van het Eggental

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de regio Zuid-Tirol en de bestemming Eggental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in