Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Obertauern klaar voor de winter: nieuws, tips en events

© TVB Obertauern

Wintersportredacteur

Het skiseizoen in Obertauern begint op 24 november 2023 en eindigt pas op 1 mei 2024. Dit skigebied, dat 90 kilometer ten zuiden van de stad Salzburg ligt, heeft een sneeuwzekere reputatie. Dit komt door de natuurlijke ligging van Obertauern. De pistes liggen tussen de 1630 en 2312 meter, gebrek aan sneeuw komt hier eigenlijk nooit voor. Alles wat je wilt weten over Obertauern, lees je in dit bericht.

Sneeuwzeker skiën in Obertauern

Door de geografische ligging valt er jaarlijks veel sneeuw in Obertauern. Zowel vanuit het noorden als uit het zuiden wordt het dal jaarlijks besneeuwd met meters sneeuw. Dit is een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Wat er verder nog bijzonder is aan Obertauern? Het dal is gevormd als een soort sleutel. Het dorp Obertauern ligt midden in een grote kom, op de flanken van de bergen rond het dorp liggen alle pistes. Vanaf elke piste kun je dus naar beneden kijken naar het dorp. Dit betekent ook dat de meeste accommodaties aan de afdalingen in het skigebied liggen. In totaal kun je hier wintersporten op zo’n 100 kilometer aan pistes.

Seizoensopening van 1 tot 3 december

Hoewel je al vanaf 24 november 2023 kunt skiën in Obertauern is er ook nog een officiële seizoensopening van 1 tot 3 december. Op een groot podium in het skigebied wordt opgetreden door verschillende artiesten. Eén groot feest in Obertauern!

event_available

Events in Obertauern 2023/2024

Advent in Obertauern: 24 november tot 17 december 2023 (elke vrijdag, zaterdag en zondag)
First track: 28 december, 11 januari, 14 februari, 14 maart en 4 april
Dames skidag, Pink Ribbon in Obertauern: 6 april 2024
Gamsleiten Criterion 2024: 12 tot 14 april 2024

Meer informatie over deze events ›

Andere highlights in het skigebied

Wat je nog meer allemaal kunt ontdekken tijdens je wintersport in Obertauern? Dit zijn enkele van de vele tips die we je willen meegeven:

Avondskiën in Obertauern

Elke maandag en donderdag is het mogelijk om van 19.00 uur tot 22.00 uur na het avondeten nog eens de piste te betreden. Van een anderhalf kilometer lange verlichte piste kun je in deze periodes afdalen. Waar je moet zijn? De Edelweissbahn brengt je in het donker de berg op.

Ski de Tauernrunde

Hoe je Obertauern het best op ski’s kunt verkennen? Met de Tauernrunde. Een prachtige skitocht van 12 kilometer lang, die je in een paar uur meeneemt langs de mooiste plekjes in het skigebied. Perfect voor iedereen die hier voor het eerst naartoe gaat, maar ook leuk voor iedereen die hier al jaren komt. De Tauernrunde heeft geen vaste start- en eindplaats, je kunt starten waar je wilt en links of rechtsom skiën. De skitocht duurt, afhankelijk van je snelheid en skiniveau een halve tot een hele skidag en wordt duidelijk aangegeven op de pisteborden. De Tauernrunde is prima te doen voor de gemiddelde skiër. Gevorderde skiërs kunnen de tocht verlengen met nog extra pistes en bijvoorbeeld proberen alle Super 7 bergstations te bereiken.

Bezoek de 7 hoogste punten in het skigebied

De Super 7 zijn de hoogste punten van Obertauern, die je kunt bezoeken tijdens je wintersport. Welke liften je dan omhoog moet nemen? Dat zijn deze: Seekareckbahn, Panoramabahn, Hundskogelbahn, Plattenkarbahn, Schaidbergbahn, Gamsleitenbahn 2 en Zehnerkarbahn.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Obertauern.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in