Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kaiserwetter of regen in de kerstvakantie in de skigebieden?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wordt het in de kerstvakantie net zo mooi als afgelopen weekend? Op deze vraag hebben we antwoord gezocht in dit weerbericht. Door de wisseling van twee drukgebieden blijft het spannend qua weer in de skigebieden. Wat de weerkaarten op dit moment laten zien? Dat lees je in dit weerbericht.

Nog twee dagen prachtig

Heb je gemist hoe prachtig het was afgelopen weekend in de skigebieden? Dit zijn live-updates van de afgelopen dagen die we voor je hebben gemaakt:

Jaloers? Nog even kun je het zelf ook meemaken als je in de kerstvakantie gaat skiën. Ook de komende twee dagen blijft het zo schitterend in de wintersportlanden. Het hogedrukgebied heeft nog steeds de overhand en daardoor schijnt de zon volop. Vanaf woensdag laten de weerkaarten echter een wisseling qua weerbeeld zien.

Dan bewolkt…

Vanaf woensdag neemt de bewolking toe in de Alpenlanden. Deze bewolking kan leiden tot sneeuwval of regen. Of het nu regen of sneeuw wordt, is afhankelijk van de sneeuwgrens. Op dit moment lijkt het erop dat de sneeuwgrens rond de 800 meter blijft hangen, maar dit kan nog niet met volledige zekerheid worden bevestigd. Boven de skigebieden vindt nog steeds een strijd plaats tussen twee luchtdrukgebieden. De interactie tussen een hogedrukgebied en een lagedrukgebied zorgt voor onzekerheid in de weersvoorspelling. Welk gebied uiteindelijk de overhand krijgt, blijft de grote vraag.

Tot 60 cm sneeuw op vrijdag

Vrijdag kunnen de sneeuwhoeveelheden zo vlak voor kerst nog flink oplopen. De voorspelde hoeveelheden sneeuw lopen op tot ongeveer 60 centimeter in Oostenrijk, terwijl het in Frankrijk en Zwitserland beperkt blijft tot ongeveer 20 centimeter verse sneeuw. In Italië zijn er voor nu alleen enkele vlokken op de weerkaarten te zien. De voorspelde sneeuw valt vooral aan de noordkant van de Alpen. Volgens de huidige prognoses zal de sneeuwgrens lager liggen naarmate je verder naar het oosten gaat.

Weer in de kerstvakantie?

Voor nu lijkt het erop dat de dalen vooral een natte Kerst zullen ervaren in de Alpen, maar met volledige zekerheid kan dat nog niet worden gezegd. Als we naar het lange-termijnweerbericht kijken, komt de zon mogelijk tevoorschijn op tweede kerstdag. Een hogedrukgebied krijgt dan de overhand, waardoor het weerbeeld kalmeert. Er bestaat dus een kans op mooi weer met Kerst in de skigebieden, maar meer zekerheid kunnen we je pas geven in het volgende weerbericht. Houd de website in de gaten, het volgende weerbericht uit de skigebieden verschijnt over enkele dagen.

Last-minute kerstvakantie boeken? Deze accommodaties in het Zillertal hebben nog beschikbaarheid.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in