Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuws uit de skigebieden in Trentino: vernieuwingen op een rijtje

© visitfiemme.it / Mattia Rizzi

Wintersportredacteur

Tijdens een wintersport in Trentino kun je heel veel nieuws beleven komende winter. De grote skiregio is namelijk ontzettend divers en elk jaar zijn er ontwikkelingen. Van nieuwe liften tot pistes en sneeuwkanonnen. Om je op de hoogte te brengen van het laatste nieuws uit Trentino hebben we een overzicht gemaakt. Dit kun je allemaal verwachten in deze Italiaanse regio aankomende winter!

Nieuw in Trentino 2023/2024

Elk jaar wordt er vernieuwd in de skigebieden, zo ook in Trentino. De verschillende skigebieden hebben allerlei nieuwe dingen om aan te bieden aan wintersporters. Dit zijn onder andere ontwikkelingen aan de pistes en liften, maar ook andere aanpassingen zoals nieuwe sneeuwkanonnen.

Vernieuwingen in Campiglio Dolomiti di Brenta

In Campiglio Dolomiti di Brenta is er niet alleen een nieuwe lift, ook zijn het dal- en bergstation van deze lift volledig vernieuwd en is er een bergrestaurant uitgebreid. De nieuwe lift is de Prà Rodont, deze brengt je naar de top van Doss de Sabion. De oude 4-persoons stoeltjeslift uit 1988 is vervangen door een gondel. De rit wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd qua comfort. Ook is de snelheid omhoog, waardoor dit belangrijke gedeelte van het skigebied sneller zal doorstromen deze winter. De nieuwe gondel ligt boven het dorp Pinzolo en het traject is licht gewijzigd in vergelijking met de oude lift.

De nieuwe berg- en dalstations liggen nu ondergronds en je moet dus eerst nog een roltrap op of af om de gebouwen in of uit te komen. Het bergrestaurant bij de lift is ook aangepakt en vernieuwd. Er is een nieuwe tweede verdieping met bistro waar je op het terras kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Brenta Dolomieten. Ook zijn er zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het restaurant om de energiekosten te verminderen. Daarnaast zijn er ook verbeteringen gedaan in het sneeuwsysteem met nieuwe sneeuwmachines in het skigebied.

Nieuwe sneeuwkanonnen

Niet alleen in Campiglio Dolomiti di Brenta zijn er aanpassingen gedaan qua sneeuwkanonnen, ook in Folgarida Marilleva, Alpe Cermis, Latemar Ski Center, San Marino en Ciampac, is er gemoderniseerd op dit vlak. Zo zijn er in Alpe Cermis bijvoorbeeld 20 nieuwe generatoren om sneeuw te produceren. Ook zijn er nieuwe technologieën geïntroduceerd om de pistes veiliger te prepareren. In Folgarida Marilleva is het sneeuwsysteem deels gerenoveerd.

Modernisering in Paganella

In Paganella is er ook belangrijk nieuws aangekondigd voor volgend skiseizoen. Er komt een nieuwe lift in het gebied bij de Laghet di Andalo. Een gloednieuwe 10-persoonsgondel gaat de tweezits stoeltjeslift in dit deel van het skigebied ondersteunen. De nieuwe Baby Express brengt je straks naar een nieuw gedeelte van de blauwe piste die bij de Ferna begint en aansluit op de pistes van Laghet.

Ook staat er een vervanging van het sneeuwsysteem op de planning en wordt Snowpark Dossons uitgebreid. Paganella Ski investeert ook in duurzame energie. Zo komen er zonnepanelen op verschillende daken van bergstations. Op deze manier kan er ongeveer 500.000 kWh duurzame energie geproduceerd worden per jaar. Dit staat gelijk aan het verbruik van de skiliften tijdens het zomerseizoen van mei tot oktober.

Verdere kleinere ontwikkelingen

In Alpe Cermis zijn de cabines van de skilift van Caralese naar Doss Laresi vernieuwd. Ook in Val di Fassa zijn aanpassingen doorgevoerd. Hier is het skigebied in volle voorbereiding op de World Cup, die eind februari wordt georganiseerd. De vrouwen gaan hier afdalen van de piste La Volata bij Passo San Pellegrino. Bij Ciampedìe, in Passo San Pellegrino en in Canazei di Belverdere – Col Rodella zijn verschillende pistes uitgebreid. Ga jij ze komende winter ontdekken?

Wintersport in Trentino

In het Noord-Italiaanse Trentino heb je de keuze uit 800 kilometer aan pistes. Deze regio is op en top wintersport en dat is overal te voelen. De natuur is prachtig, er zijn vele gezellige dorpen en je skiet te midden van UNESCO Werelderfgoed. Je skiet hier namelijk tussen de toppen van de machtige Dolomieten en die moet je echt eens gezien hebben! Een deel van de skiregio Dolomiti Superski ligt in Trentino. De skigebieden uit Trentino die hierbij horen zijn: San Martino di Castrozza – Passo Rolle, Fiemme – Obereggen, Val di Fassa – Carezza en Alpe Lusia – San Pellegrino.

Daarnaast ligt in het westen van Trentino een andere grote skiregio, namelijk Skirama Dolomiti. Onderdeel hiervan zijn de skigebieden: Campiglio (Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida – Marilleva) Pejo, Ski Area Ponte di Legno – Tonale,  Paganella Ski, Monte Bondone, Alpe Cimbra – Folgaria en Lavarone. Samen zijn zij goed voor 380 kilometer aan pistes en 150 liften!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Trentino.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in