Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw in Alpen eist nog meer levens

Lawine st MoritzVerschillende lawines hebben gisteren en vandaag meerdere levens geeist van skiërs. De sneeuwval heeft voor een hoger lawinegevaar gezorgd en helaas wordt duidelijk dat niet iedereen daar acht op slaat. 

Vrijdagmorgen is boven St. Moritz een lawine losgekomen en van de twee personen die werden begraven is er één dood. De lawine vond volgens de politie plaats op de Piz Nair rond kwart voor elf. Het is nog niet bekend hoe de lawine is veroorzaakt. In hetzelfde gebied in de Celerina regio kwam vandaag een tweede lawine naar beneden over de piste. Het is op dit moment nog onduidelijk of daar iemand onder ligt.

Op donderdagavond is een 27-jarige tourskiër als vermist opgegeven, maar vanwege slechte weersomstandigheden kon toen geen reddingsactie worden opgezet. Het gaat om een Ier die in Zürich woonde. Een helikopterpiloot ontdekte op vrijdagmorgen op 2570 meter hoogte een lawinekegel en kort daarna is er gestart met een zoekactie. Het is echte zoeken naar een lichaam, want de kans is nihil dat iemand daar nog levend onderuit komt.

Verder werd een 53-jarige man gisteren twee keer door een lawine gegrepen in Montafon. In Serre-chevalier kwamen een vader en zijn zoon onder een lawine terecht. Zij leven nog wel. Het is dus oppassen geblazen!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in