Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skilift gepland van deelstaat Vorarlberg naar Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Aan weerszijden van de Arlberg staat de bouw van een nieuwe skilift gepland. Met de realisatie van deze lift kan er een verbinding gelegd worden tussen de deelstaten Vorarlberg en Tirol. Het project wordt momenteel voorgesteld aan beide deelstaten en zal in december door de keuring gecontroleerd gaan worden. Verwacht wordt dat er in december een definitief besluit genomen kan worden zodat de bouw in de zomer kan starten. 

Bij de bouw van het nieuwe project zal naar verluidt geen milieu-effectrapportage vereist zijn. Dit scheelt een hoop tijd en geld waardoor het project naar alle waarschijnlijkheid op zeer korte termijn gestart kan worden. Het project bestaat uit een kabelbaan naar de Ochsenkopf en een aansluitende treinverbinding naar Rauz.”Er liggen momenteel een hoop plannen op tafel, maar ondanks dit hopen wij dat er in december een beslissing genomen kan worden”, aldus CEO van Zurs Ski AG, Zangerl Philipp.

Met de nieuwe verbinding zullen naar verwachting een hoop nieuwe gasten naar het gebied getrokken worden. Met deze fusie komt een verbinding naar skigebied Ischgl wel erg dichtbij. Het milieu-proces voor dit project wordt momenteel al uitgevoerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in