Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: wintersport in Katschberg

© Tourism Region Katschberg

© Tourism Region Katschberg

Wintersportredacteur

Op de grens van het Salzburgerland en Karinthië vind je Katschberg. Het is één van de minder bekende skigebieden in Oostenrijk, maar zeker niet één van de mindere. Omdat het (nog) niet echt ontdekt is door de grote menigte, kun je hier heerlijk genieten van een rustige wintersport. In dit artikel vertellen we je meer over een wintersport in Katschberg.

Wintersport in Katschberg

Het skigebied van Katschberg telt zo’n 70 km aan pistes en wordt omgeven door het prachtige Tauerngebergte. Omdat het nog niet door de grote wintersportmassa is ontdekt, zal het hier nooit echt druk zijn. Het is een veelzijdig skigebied, waar elk type skiër zich thuis voelt. Er zijn genoeg afdalingen die zelfs voor de beste skiërs een uitdaging zijn en beginners kunnen voor hun lessen terecht bij zeven verschillende skischolen.

Door de gunstige ligging is Katschberg sneeuwzeker. Vanuit verschillende richtingen valt er jaarlijks een goed pak sneeuw. Maar geen zorgen, toch heb je er regelmatig prachtig weer. Over Kaiserwetter hoef je je hier dan ook geen zorgen te maken.

Accommodatietip: Chalet Katschbergblick

© Tourism Region Katschberg
© Tourism Region Katschberg

Tips voor een wintersport in Katschberg

Wil je weten wat niet mag ontbreken tijdens je wintersport in Katschberg? Lees dan hieronder onze tips!

1. De Autobahn A1

Dit is de dalafdaling van de Aineck naar St. Margarethen. Deze piste wordt de Autobahn genoemd, omdat je er heerlijk vanaf kunt cruisen. Het is een brede, blauwe afdaling van 6 km lang, waar je alle ruimte hebt om je beste skikunsten te laten zien. Het is een aanrader voor iedereen, van beginnend skiër tot expert!

2. Ga avondskiën!

Wintersport is het mooiste wat er is en eigenlijk hebben we er nooit genoeg van. Zelfs na een hele dag op de piste kijken we alweer uit naar de volgende dag. Daarom is de uitvinding van nachtskiën één van de beste ooit! Nog even een paar extra afdalingen maken op de verlichte pistes, het kan in Katschberg. Hiervoor ga je naar de Königswiese, die van 19.00 tot 21.30 uur verlicht is.

3. Skischolen voor iedere skiër

In Katschberg vind je maar liefst zeven skischolen. Hier kunnen beginners hun eerste bochten leren maken en gevorderde skiërs hun technieken hier en daar verbeteren. Uiteraard kunnen ook kinderen hier terecht. Spelenderwijs leren ze samen met leeftijdsgenootjes de eerste kneepjes van de mooiste sport die er is.

© Tourism Region Katschberg
© Tourism Region Katschberg

4. Bezoek één van de hoogste bierbrouwerijen van Oostenrijk

In Katschberg vind je één van de hoogste bierbrouwerijen van Oostenrijk. De Katschberg Brauerei ligt op 1670 meter hoogte en maakt drie verschillende soorten bier. Je kunt hier natuurlijk lekker een drankje drinken, maar het is ook mogelijk om een rondleiding door de brouwerij te volgen. Een echte aanrader voor bierliefhebbers!

Meer over deze brouwerij lees je hier!

5. Ga rodelen

Deze activiteit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je wintersport in Katschberg. Een middagje rodelen is leuk voor jong en oud en biedt gegarandeerd plezier. In Katschberg vind je een natuurrodelbaan van ruim 1,5 km. Je wandelt zo’n 45 minuten met je slee omhoog, om vervolgens in volle vaart naar beneden te gaan. Opwarmen kan bij de Gamskogelhütte, die direct aan de rodelbaan ligt. In de winter is de rodelbaan dagelijks geopend en op dinsdag en zaterdag is hij zelfs tot 22.00 uur geopend!

© Tourism Region Katschberg
© Tourism Region Katschberg

6. Probeer wat anders tijdens je wintersport in Katschberg: ga langlaufen

Tijdens je wintersport in Katschberg is het zonde om alleen op de pistes te blijven. In de regio rondom Katschberg kun je namelijk ook heerlijk langlaufen. Er ligt een groot netwerk aan loipes en de omgeving is prachtig. Er ligt een loipe in een beschermd natuurgebied in het Pöllatal en je vindt een loipenetwerk in Lungau.

7. Geniet van de lokale specialiteiten

Aan de pistes, langs de loipes en langs de wandelwegen vind je altijd wel een knusse berghut waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Probeer eens de lokale specialiteiten zoals een Germknödel, Kärntner Kasnudeln of Kärntner Reindling. Daarnaast vind je hier ook veel hutten met Italiaanse specialiteiten op het menu. Kortom: er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in