Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied in Karinthië herstelt aanzienlijke schade wegens storm afgelopen augustus

Wintersportredacteur

Afgelopen maanden zijn er flink wat stormen over Oostenrijk geraasd. Een skigebied dat bijzonder zwaar is getroffen is Petzen in Karinthië. Na de verwoestende storm in augustus ligt een van de belangrijkste liften nu al even stil. Door een aardverschuiving is een liftsteun anderhalf meter verplaatst en dit moet nu in sneltreinvaart opgelost worden, voordat de volgende vakantieperiode aanbreekt.

Schade na de stormen

De stormen deze zomer hebben een aantal grote gevolgen voor het skigebied Petzen in Oostenrijk. Afgelopen zomer is een van de belangrijkste liften stilgelegd, drie restauranthouders moesten hierdoor sluiten en als gevolg is er 70% minder omzet gemaakt. Maar, in het skigebied blijven ze positief. Alle zeilen worden op dit moment bijgezet om de schade te herstellen, voordat de volgende vakantieperiode in de regio aanbreekt.

Herstel van de lift in Petzen

De schade aan de lift bedraagt ongeveer een half miljoen euro. Vooral de helling moet aangepakt worden. Door een aardverschuiving, als gevolg van een storm met veel regen, is een liftsteun anderhalve meter verplaatst. De hele fundering van deze liftsteun moet weer gemaakt worden en ook aan de helling wordt op volle toeren gewerkt. Alles wordt op alles gezet om de lift weer veilig te maken voor de bezoekers. Het doel is om de lift weer in werking te hebben als de eerste vakantieweek, eind oktober, in Oostenrijk begint. De officiële opening van het skigebied is half december.

Code rood in de Alpen afgelopen augustus

De oorzaak van al deze schade? Aanhoudende regenval zorgde eind augustus voor ‘code rood’ in verschillende regio’s in de Alpen. Lokaal viel er erg veel regen en dit zorgde voor gevaarlijke situaties. Hulpdiensten kregen talloze meldingen binnen en moesten massaal uitrukken. Veel regen is niet gek in de Alpenlanden, maar de hoeveelheid die nu viel was wel extreem. De regen zorgde voor verschillende modderlawines en aardverschuivingen, zo ook in het skigebied Petzen in Karinthië.

Code rood in delen van de Alpen door zware regenval
Opnieuw chaos door noodweer in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in