Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Opnieuw chaos door noodweer in de Alpen

Storm

© Pixabay

Wintersportredacteur

Het weer is deze zomer niet bepaald om over naar huis te schrijven. Gisteravond en vannacht was het in een deel van de Alpen opnieuw bar en boos. Een stormfront trok vanuit Beieren over delen van Oostenrijk en Zwitserland. Regen, hagel en windstoten van ruim 130 km/u hebben lokaal flink wat chaos veroorzaakt. Meerdere bomen zijn omgevallen en modderlawines in Osttirol hebben het verkeer ontregeld. In dit blog een overzicht.

Modderlawines in Osttirol

Windstoten van meer dan 130 km/u, regen en hagel hebben sinds donderdagmiddag flink wat schade veroorzaakt in Osttirol. Door modderlawines en aardverschuivingen raakten meerdere wegen geblokkeerd en bij Mittelwald an der Drau werd zelfs een brug compleet weggerukt door het natuurgeweld.

550 brandweerlieden in actie in Flachau en Salzburg

Rond middernacht raasde er een hevige storm over het Salzburgerland. Zware rukwinden ontwortelden meerdere bomen, die vervolgens op wegen, auto’s en elektriciteitskabels vielen. Ongeveer 550 brandweerlieden moesten in actie komen. In Seekirchen viel een boom op een hulpvoertuig, maar daarbij raakte gelukkig niemand gewond.

Van hittegolf naar zware storm in Vorarlberg

De hittegolf in Vorarlberg is gisteren verdreven door een zware storm met hevige windstoten. Tussen 9 uur ’s avonds en middernacht werden hulpdiensten ongeveer iedere minuut opgeroepen, zo meldt ORF. Als gevolg van de stormschade is het treinverkeer flink ontregeld en zaten twee boten in nood op de Bodensee.

Zes gewonden op camping in het Zuid-Duitse Lindau

Op een camping in het Zuid-Duitse Lindau am Bodensee zijn vanwege het noodweer zes personen gewond geraakt door omgevallen bomen. Ook raakten meerdere auto’s, campers en caravans beschadigd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in