Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo is het vandaag in Les 2 Alpes, waar je kunt zomerskiën

© Les 2 Alpes / Pyrène Duffau

Wintersportredacteur

De komende tijd kun je zomerskiën in Les 2 Alpes. Ja, je leest het goed, hier kun je ook een paar maanden in de lente/zomer afdalen van de pistes. Sinds begin mei tot eind juni is het zomerskigebied van Les 2 Alpes geopend. Hoe dat eruit ziet? We geven je een kleine blik in het skigebied!

Zomerskiën in Les 2 Alpes in Frankrijk

Het skigebied Les 2 Alpes is bijzonder sneeuwzeker door de gletsjer. Deze maakt het niet alleen mogelijk om van de sneeuw te genieten in de winter, maar ook in de zomermaanden. In de winter heeft het skigebied een omvang van meer dan 200 kilometer aan pistes. In de zomer is het aanbod aan pistes beperkter, doorgaans zijn er 6 pistes en 4 liften geopend. De condities zijn in het skigebied vaak uitstekend, de pistes reiken namelijk tot 3600 meter hoogte. Zelfs het snowpark is ’s zomers geopend! De gletsjer is sinds 2 mei elke dag geopend en is meestal open tot eind juni.

In de zomer en winter geopend

Les 2 Alpes is een prachtig skigebied. Het is niet alleen bijzonder groot, maar ook erg sneeuwzeker. Waar er in de winter veel vakantiegangers in het skigebied te vinden zijn, zijn dat in de zomer vooral wedstrijdskiërs. Deze maken optimaal gebruik van de gletsjer om zich voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. Elk jaar komen internationale kampioenen naar dit skigebied om te trainen. Zelf kun je je skitechniek ook verbeteren in de zomer in het Franse skigebied. Je kunt zelfs een skileraar boeken in de zomermaanden.

Zo is het om te zomerskiën in Les 2 Alpes

Kun jij je voorstellen hoe het is om in de lente of zomer te skiën? Op dit moment zijn er 4 liften in bedrijf en je kunt in Les 2 Alpes skiën op 6 van de 23 pistes. Zo is het vandaag op de piste in het Franse skigebied:

Boek een tripje naar Les 2 Alpes

Een bezoek aan dit skiresort in de zomer is erg aan te raden! Naast het skiën in het zomerskigebied kun je ook genieten van de prachtige omgeving in de Franse Alpen. Je kunt hier namelijk goed hiken, mountainbiken, trailrunnen en genieten van het heerlijke eten in de berghutten. De hutten zijn het hele jaar door geopend.

Met TUI verblijf je in Les 2 Alpes, 5 dagen vanaf € 268,- per persoon

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in