Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiën in de Himalaya? Laat je droom uitkomen…

Vraag mensen een paar willekeurige ski gebieden te noemen, dan is de kans groot dat die gebieden tot de bekendste uit Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Zwitserland behoren. Dat is ook niet zo gek, want dit zijn de populairste wintersportbestemmingen voor veel Nederlanders. De kans dat skigebied Gulmarg in het rijtje voorkomt is dan ook uitzonderlijk klein, tenzij diegene tot de geschatte 500 personen behoort die dit skigebied vorig jaar heeft bezocht. Droom jij er ook al jaren van om een keer te skiën in de Himalaya?

Skiën in de Himalaya

In de afgelopen jaren zou een skivakantie naar Gulmarg in India zeker als een gekke onderneming zijn bestempeld. Toch is dit skigebied voor een kleine groep toch ontzettend interessant en bekend. Het aantal mensen dat richting exotische skigebieden zoals in Japan, Rusland, Nieuw Zeeland reist neemt toe en het is dus niet zo gek dat Gulmarg ook in dit rijtje plaats neemt. Gulmarg is op 4000 meter gelege en heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als skigebied. Uitgerust met de hoogste gondel op aarde, gegarandeerde Himalaya sneeuw van uitzonderlijke kwaliteit en epische landschappen, kun je hier een fantastische skivakantie beleven.

De plaats heeft zijn naam te danken aan Sultan Yusuf Shah die in de 16e eeuw geïnspireerd raakte door de met wilde bloemen versierde groene hellingen. Vandaag de dag heeft Gulmarg op een hoogte van 2500 meter de grootste golfbaan ter wereld en beschikt het ook over het grootste en belangrijkste skigebied van het land.

Genieten van de reis

Afhankelijk van het seizoen laat de natuur zich op verschillende manieren van haar mooiste kanten zien. De reis naar Gulmarg is dan ook al een beleving op zichzelf.  Tijdens de reis begeef je je tussen de uitgestrekte rijstvelden afgewisseld met schilderachtige dorpjes en kronkelende wegen. In de winter is View Point een van de mooiste gebieden die je onderweg naar Gulmarg tegen komt. Je moet hier dan ook zeker even een stop maken om te genieten van de prachtige omgeving. Je hebt hier een heel mooi uitzicht over de met sneeuw bedekte bergtoppen van het Himalaya gebergte.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in