Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reken op files op de A10 in Oostenrijk in het skiseizoen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het zou zomaar kunnen dat je komende winter een uurtje langer met de auto onderweg bent om bij de wintersportgebieden in Salzburg en een deel van Karinthië te komen. Houd daar rekening mee! Op de A10, de Tauernautobahn, is een grote herontwikkeling aan de gang. Grote tunnels worden gerenoveerd en hierdoor zijn delen van de snelweg afgesloten.

Herontwikkeling van de Tauernautobahn (A10)

Sinds 12 september worden vijf tunnels op het traject tussen Golling (Tennengau) en Werfen (Pongau) gerenoveerd en hiervoor is één van de twee rijbanen afgesloten. Bij normaal woon-werkverkeer verwacht de ASFINAG nu al een vertraging van zo’n 35 minuten op de Tauernautobahn door de herontwikkeling. Tijdens het winterseizoen en de piekmomenten loopt deze vertraging alleen maar verder op.

››› Alles over de tunnelrenovatie tussen Golling en Werfen van de ASFINAG, hier vind je ook een geschatte tijd die je over doet om de route af te leggen!

Welke skigebieden?

Als je reist naar de volgende skigebieden word je waarschijnlijk in eerste instantie door de navigatie over de A10 gestuurd. Let dus goed op en kies eventueel voor een alternatieve route of verkeersmiddel! Ga je wintersporten in onder andere deze skigebieden, bereid je reis dan extra goed voor:

Alternatieven?

Wat je allemaal kunt overwegen voordat je vertrekt?

Wintersport met de trein

Reizen met de trein wordt komende winter nog aantrekkelijker naar deze skigebieden. Op die manier kun je de files vermijden en ondervind je geen extra vertraging. Heb jij een wintersport met de trein al eens overwogen?

Al eerder Oostenrijk inrijden

Om het stukje A10 tussen Golling en Werfen te omzeilen kun je ook voor een alternatieve route kiezen. Als je al bij Kufstein de grens van Duitsland naar Oostenrijk oversteekt en dan via kleinere wegen richting de A10 rijdt, kom je bij Bischofshofen weer de snelweg op. Deze plaats ligt vlak na Golling en vanaf hier zou het verkeer dus weer ‘normaal’ moeten doorstormen.

Bij deze route rijdt je dus niet door naar Salzburg om via de E55 op de A10 te komen. Je neemt na München, bij Rosenheim de A93 richting Kufstein. Deze route is wel iets langer, zonder files is het ongeveer een half uurtje extra sturen. Dit valt echter weer heel erg mee als je wel terecht zou komen in de files op de A10. In het hoogseizoen wordt een vertraging van meerdere uren voorspeld. Al kan het vanwege de drukte natuurlijk op deze route weer druk worden. Houd dus de navigatie goed in de gaten.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je berichtjes ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in