Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Op wintersport met de trein: de voordelen

Wintersportredacteur

Veel mensen gaan op wintersport met de auto of met het vliegtuig. Maar hebben jullie er al eens over nagedacht om met de trein op wintersport te gaan? Wij hebben een aantal van de voordelen van het reizen met de trein voor je op een rijtje gezet.

Uitgerust tijdens een wintersport met de trein

Tijdens het reizen met de trein hoef je je niet al te erg in te spannen. Zodra je je stoel hebt gevonden kun je een tijdschrift openslaan en heerlijk ontspannen. De internationale treinen hebben erg comfortabele stoelen waardoor je uitgerust aankomt op je bestemming. De enige inspanning die je zou kunnen hebben tijdens het reizen per trein is met een wandeling naar de catering of naar het toilet. Je zou bijvoorbeeld ook gezelschapsspelletjes met medepassagiers kunnen doen, of natuurlijk skiverhalen uitwisselen. Of je pakt de après-ski trein ;-).

Je weet van tevoren wat de kosten van de reis zijn

Wanneer je met de trein reist zijn je enige kosten die van het treinticket (en misschien van een kopje koffie en een broodje bij de catering). Als je bijvoorbeeld met de auto reist is het van tevoren toch altijd de vraag hoeveel het in totaal gaat kosten. Je zit natuurlijk met je benzinekosten, deze kunnen aardig oplopen als je je rechtervoet een beetje teveel laat zaken. Daarnaast moet je als je met de auto gaat rekening houden met de kosten van een vignet, of tolpoortjes. Verder moet je ook zorgen dat je sneeuwkettingen bij je hebt. En dat is nog afgezien van alle andere verplichte dingen die je tegenwoordig in je auto moet hebben liggen. Een hoop dingen om te regelen dus.

Om een treinreis te boeken en te vergelijken bij verschillende aanbieders voor je wintersport met de trein kun je de volgende linkjes gebruiken:

Pakketreizen kun je boeken bij TUI en Sunweb met de trein:

Er zijn geen bagagerestricties

Een ander voordeel is dat je alles mee kunt nemen wat je wilt. Als je met het vliegtuig op wintersport gaat heb je altijd stress of je bagage niet te zwaar is. En als je je ski’s of snowboard mee wilt nemen, dan moet je hier vaak voor bijbetalen. Dit heb je in de trein niet. Ook reizen met de auto beperkt je in de hoeveelheid bagage die je mee kunt nemen. Het moet namelijk wel allemaal in je auto passen. In de trein kun je alles meenemen, zolang je het maar kunt dragen.

Wintersport met de trein is milieuvriendelijk

Een treinreis heeft tot 75% minder CO2-uitstoot dan bij een vliegreis en tot 66% minder CO2-uitstoot dan per auto. Hoe mooi is het dat je op je bestemming kunt komen zonder dat het een hele grote impact op het milieu heeft. Normaal gesproken komt 55% van de uitstoot van een vakantie door het vervoer van en naar de bestemming. Door het reizen met de trein kun je de uitstoot van je vakantie reduceren met 35% CO2-uitstoot.

Mooie uitzichten

Treinreizen naar wintersportgebieden brengen je langs hele mooie plekken en mooie uitzichten. Tijdens je treinrit kun je er lekker voor gaan zitten om van deze bijzondere vergezichten te genieten. Dit kan tijdens een reis per auto niet zo snel, aangezien je dan op de weg moet letten. Natuurlijk heb je met een reis per vliegtuig ook mooie uitzichten, maar het merendeel van je reis zit je boven de wolken.

Extra dag skiën

Wanneer je met een nachttrein naar je wintersportbestemming reist heb je meestal een extra dag om te skiën. Aangezien je niet helemaal gaar aankomt, zoals na een autorit, heb je daar vaak nog energie voor ook. Een nachttrein vertrekt ’s avonds, rijdt de hele nacht door terwijl jij aan het slapen bent en wanneer je wakker wordt ben je vaak al in het land van je bestemming.

Trein

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in