Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Reisbureau D-reizen failliet verklaard

Wintersportredacteur

Een zwarte dag voor de reisbranche. Vanochtend werd bekendgemaakt dat de D-rt Group, het moederbedrijf van de reisbureauketen D-reizen door de rechter failliet is verklaard. Door een gebrek aan inkomsten vanwege de coronacrisis is het bedrijf in grote financiële problemen gekomen.

De voucher kredietregeling (voucherfonds) van de overheid zou te laat zijn goedgekeurd om het reisbureau van de ondergang te redden.

D-reizen failliet

Het doek is gevallen voor één van de grootste reisbureauketens van Nederland. Vanochtend werd bekendgemaakt dat de rechtbank van Haarlem de D-rt Group, het moederbedrijf van D-reizen, failliet heeft verklaard. Bij de 230 reisbureaus in Nederland zijn meer dan 1100 mensen in dienst. Zij verkopen daar fysiek en online vakantiereizen van andere reisorganisaties, zoals bijvoorbeeld TUI en Corendon. De curator onderzoekt op dit moment of een eventuele doorstart mogelijk is.

Domino-effect

Volgens Frank Oostdam, directeur van de reiskoepel ANVR, kan het faillissement van D-reizen zorgen voor een domino-effect. Dat schrijft het AD. Omdat het reisbureau reizen van andere reisorganisaties verkoopt, kunnen ook zij in grote problemen komen.

Wat te doen als je bij D-reizen hebt geboekt?

Reizigers die een wintersport- of zomervakantie bij D-reizen hebben geboekt, hebben niks te vrezen. Het reisbureau is aangesloten bij de ANVR en Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Iedereen die een voucher heeft ontvangen voor een door D-reizen geannuleerde reis, krijgt ongeacht het faillissement geld terug van de SGR. Bij lopende boekingen wordt gekeken of deze eventueel nog op een later moment plaats kunnen vinden. De SGR neemt contact op met alle klanten, zodra zij de gegevens van de curator hebben ontvangen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in