Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

7 redenen waarom vrouwen minder make-up zouden moeten dragen op wintersport

Opstaan, ontbijten, aankleden en een make-uppie. Dat is toch wel hoe de ochtend van bijna iedere vrouw eruitziet. Maar is dat laatste nou echt nodig tijdens de wintersport? Wij zijn ervan overtuigd dat wat minder make-up lekker veel voordelen met zich mee brengt. Dus, vergeet die mascara, laat de bronzer staan en verruil die lippenstift maar voor een Labello met SPF! Wij zetten 7 redenen voor je op een rijtje waarom je als vrouw minder make-up zou moeten dragen op wintersport.

1. Bespaart een hoop tijd in de ochtend

En dat betekent maar één ding: langer ronken in je bedje. We weten allemaal dat de ochtenduren zeer kostbaar zijn. En al helemaal als je de avond ervoor flink hebt doorgehaald in de après-ski, ook al was dat soms niet helemaal volgens plan. Snooze die wekker maar, want minder of geen make-up bespaart toch al snel een kwartier voor de spiegel!

2. Niemand die het ziet met een skihelm en skibril

Iedereen draagt tegenwoordig een skihelm en skibril tijdens de wintersport. Naast de bescherming heeft het ook nog eens als voordeel dat je een deel je gezicht er lekker onder kunt verbergen. Niemand die het ziet wanneer er een laagje make-up ontbreekt, zelfs die ene knappe hunk niet.

3. Geen zorgen over hoe je make-up zit

‘Zit mijn make-up nog goed?’, is toch altijd wel één van de vragen die rondspookt in het hoofd van vrouwen. Op een wonderbaarlijke manier kan het zo maar zijn dat de make-up aan alle kanten van je gezicht zit. Zonder make-up hoef je je hier geen zorgen over te maken. Scheelt weer een hoop gepieker wanneer je je skibril en skihelm afzet.

4. Na een flinke sneeuwbui ligt niet je halve gezicht eraf

Sta je net bovenaan de piste, begint het volop te sneeuwen. Hier was je niet op voorbereid, je ging er tenslotte vanuit dat het stralend weer zou worden. En laat je nou net geen waterproof make-up op hebben gedaan. Gedurende de dag ligt je halve gezicht eraf door de vele sneeuwbuien waar je doorheen bent geskied. Hè verdorie, had je nou toch maar wat minder op je gezicht gesmeerd…

Wandelen of skiën in een sneeuwbui, het blijft heerlijk! Zeker als je je geen zorgen hoeft te maken over je make-up…

5. Voorkom dat je witte jas na 1 dag alweer vies is

De meest voorkomende fout met witte jassen: foundation vlekken die er na 1 dag al op zitten. Hier baalt iedereen natuurlijk van. En het vervelende is dat je ze er ook nogeens voor geen meter uitkrijgt. Voorkom de vlekken en smeer gewoon lekker wat zonnebrandcrème op je gezicht. Dat voorkomt dat je witte jas na één wintersport naar de filistijnen is.

6. Gelijk je bed induiken na de après-ski

Misschien komt het velen wel bekend voor. Je komt terug uit de après-ski die weer veel te gezellig was en je moet vervolgens je gezicht nog schoonmaken voordat je onder de douche springt of je bed in rolt. Dit voelt aan als een loodzware klus, maar wat moet dat moet. Je wilt de volgende dag natuurlijk wel weer opstaan met een stralende huid. Een laagje minder make-up bespaart je waarschijnlijk een hoop van deze ellende!

7. Lekker één met de natuur

Uiteraard mag de laatste niet ontbreken. Je bent op vakantie, en hoe fijn is het om lekker met een blotebillengezicht van de pistes af te racen. Zo ben je lekker één met de natuur en hoef je je over bovenste punten niet druk te maken. Wel zo lekker, een vakantie met zo min mogelijk zorgen.

Kun jij er nog een aantal bedenken of heb je toch liever een laagje make-up op je gezicht?

Lees ook: 12 dingen die iedereen de eerste wintersportdag doet of heeft

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in