Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept: Zo maak je Oostenrijkse Cordon Bleu

Vind jij die Oostenrijkse Cordon Bleu ook zo lekker? Dat is niet zo gek, want er gaat natuurlijk niks boven de krokante schnitzel die gevuld is met kaas en ham. Loopt het water bij jou ook al in de mond? Gelukkig hoef je niet te wachten tot je weer op wintersport bent. Je kunt dit namelijk ook heel makkelijk thuis maken!

Het kost misschien een beetje geduld, maar het is het zeker waard. Voor je het weet zit je vanavond met je gezin aan een lekkere Oostenrijkse Cordon Bleu!

Ingrediënten 

  • 800 gram varkenslappen
  • ham
  • kaas
  • zout
  • peper
  • piment
  • meel
  • boter
  • eieren
  • paneermeel

Het maken van de Cordon Bleu

Sla het varkensvlees plat. Bestrooi de schnitzel met zout, peper en piment. Leg vervolgens op de ene helft van de schnitzel de plak kaas en de plak ham en vouw hem dan dubbel. Druk de randen goed aan, anders loopt straks de kaas eruit.

Pak de schnitzel met kaas en ham en haal hem door het meel. Haal de schnitzel vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel. Zet vervolgens de koekenpan op het vuur en verhit deze met boter. Leg hierna de schnitzel in de pan en bak deze goudbruin gaar.

Serveertip

Het eten van enkel de Cordon Bleu is zo kaal. Daarom is het een goede keuze om een lekkere salade te maken en deze hierbij te serveren. Om het helemaal af te maken bak je er nog wat aardappels bij.

Guten Appetit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in