Hahnenkamm-Rennen Kitzbühel

15 jan 2024

Kitzbühel, Oostenrijk

De 84ste Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel staan alweer op de planning in 2024. Deze race wordt elk jaar gehouden als onderdeel van de World Cup-kalender. Dit grootse evenement is elk jaar een spektakel. Het duurt een hele week en er worden door de wedstrijdskiërs verschillende wedstrijden gereden.

Wat je kunt verwachten van de Hahnenkamm-Rennen?

Elk jaar vindt de legendarische Hahnenkamm-Rennen plaats in Kitzbühel. De beste skiërs van de hele wereld komen hier samen om te strijden om de titel op de beruchte en beroemde afdaling in Tirol. De beruchte Streif in Kitzbühel zorgt ieder jaar voor spannende wedstrijden, maar heeft ook al voor de nodige blessures gezorgd. Niet voor niets is het voor de atleten een van de spannendste wedstrijden van het seizoen. Het is een kick voor ze om mee te doen, maar iedereen is ook blij als ze heel over de finish zijn gekomen. 

Data & tijden

Dit jaar is het Hahnenkamm-Rennen 2024 van 15 tot 21 januari 2024. Het hele programma vind je via de website van de Hahnenkamm-Rennen.

Wintersport in Kitzbühel

Wil je bij de Hahnenkamm-Rennen er live bijzijn? Boek dan een wintersport eind januari naar Kitzbühel. Wat je daar kunt verwachten? Kitzbühel heeft een ontzettend pittoresk en historisch centrum. Vanuit het dorp kun je rechtstreeks het skigebied KitzSki in. In totaal vind je boven op de berg ruim 230 km aan pistes. Ook zijn er nog 30 km aan ongeprepareerde piste te vinden in het skigebied. Genoeg mogelijkheden dus! Na een inspannende wintersportdag kun je de gezellige après-ski instappen of ontspannen in de wellness of genieten in een van de velen restaurantjes.

Skiën in de poeder op de piste in Kitzbühel

Naar de Hahnenkamm-Rennen

Reizen naar Kitzbühel

De reis naar Kitzbühel is ongeveer 920 kilometer vanaf Utrecht. Kies je voor een wintersport met de auto, dan ben je ongeveer 10 uur onderweg, zonder files. Om het skigebied te bereiken moet je over de grens bij Kufstein om Oostenrijk in te komen. Dan ben je er bijna! Je hebt wel een vignet nodig om over de Oostenrijkse snelwegen te mogen rijden.

Vliegen kun je naar Salzburg of Innsbruck om uiteindelijk in Kitzbühel uit te komen. Het Oostenrijkse skigebied ligt ongeveer tussen de vluchthavens in, vanaf beide heb je na aankomst nog eens ruim een uur nodig om in Kitzbühel aan te komen. Hiervoor kun je het openbaar vervoer gebruiken, een auto huren of een taxi/transfer regelen. Wil je helemaal met het openbaar vervoer? Bij een gunstige aansluiting duurt deze reis ook maar 10 uur. Er is een treinstation direct in Kitzbühel. Waarschijnlijk moet je onderweg wel een paar keer overstappen in en/of Frankfurt, München, Kufstein en Wörgl.

Verblijven in Kitzbühel

› Verblijf in Kitzbühel via Summit Travel vanaf € 352,- per persoon in winter 2023/2024
› Meerdere accommodaties beschikbaar via Sunweb in het Oostenrijkse skigebied
› Aantrekkelijke accommodatie rondom Kitzbühel via Snowtrex

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in