Hahnenkamm-Rennen Kitzbühel

19 jan 2024

Kitzbühel, Oostenrijk

De 84ste Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel staan alweer op de planning in 2024. Deze race wordt elk jaar gehouden als onderdeel van de World Cup kalender. Dit evenement is jaarlijks een groot spektakel. Het duurt een heel weekend en er worden verschillende wedstrijden geskied.

Wat je kunt verwachten van de Hahnenkamm-Rennen?

Elk jaar vinden de legendarische Hahnenkamm-Rennen plaats in Kitzbühel. De beste skiërs van de hele wereld komen hier samen om te strijden om de titel op de beroemde afdaling in Tirol. De beruchte Streif in Kitzbühel zorgt ieder jaar voor spannende wedstrijden, maar heeft ook al voor de nodige blessures gezorgd. Niet voor niets is het voor de atleten een van de spannendste wedstrijden van het seizoen.

Data, tijden en tickets

Dit jaar is het Hahnenkamm-Rennen 2024 van 19 tot 21 januari 2024. De tickets zijn al beschikbaar! De prijzen zijn niet gewijzigd: kinderen hebben nog steeds gratis toegang en een jeugdticket is € 15,-. De kaarten voor volwassenen zijn tussen de € 30,- en € 35,-, afhankelijk van de wedstrijd. Dit jaar is er geen kaartverkoop ter plaatse, de tickets kunnen alleen online aangeschaft worden. Dit geldt ook voor de kaarten voor de bekendste wedstrijden van de Hahnenkamm op de Streif. Het hele programma vind je via de website van de Hahnenkamm-Rennen.

Wintersport in Kitzbühel

Wil je live bij de Hahnenkamm-Rennen zijn? Boek dan een wintersport eind januari naar Kitzbühel. Wat je daar kunt verwachten? Kitzbühel heeft een ontzettend pittoresk en historisch centrum. Vanuit het dorp kun je rechtstreeks het skigebied KitzSki in. In totaal vind je er ruim 230 km aan pistes. Ook zijn er 30 km aan ongeprepareerde pistes te vinden in het skigebied. Genoeg mogelijkheden dus! Na een inspannende wintersportdag kun je de gezellige après-ski instappen of ontspannen in de wellness of genieten in een van de vele restaurantjes.

Skiën in de poeder op de piste in Kitzbühel

Naar de Hahnenkamm-Rennen

Reizen naar Kitzbühel

De reis naar Kitzbühel is ongeveer 920 kilometer vanaf Utrecht. Kies je voor een wintersport met de auto, dan ben je ongeveer 10 uur onderweg, zonder files. Om het skigebied te bereiken kun je het best over de grens bij Kufstein om Oostenrijk in te komen. Dan ben je er bijna! Je hebt wel een vignet nodig om over de Oostenrijkse snelwegen te mogen rijden.

Vliegen kun je naar Salzburg of Innsbruck om uiteindelijk in Kitzbühel te komen. Het Oostenrijkse skigebied ligt ongeveer tussen de vluchthavens in. Vanaf beide heb je na aankomst nog eens ruim een uur nodig om in Kitzbühel te komen. Hiervoor kun je het openbaar vervoer gebruiken, een auto huren of een taxi/transfer regelen. Wil je helemaal met het openbaar vervoer? Met een gunstige aansluiting duurt deze reis ook maar 10 uur met de trein. Er is een treinstation direct in Kitzbühel. Waarschijnlijk moet je onderweg wel een paar keer overstappen in en/of Frankfurt, München, Kufstein en Wörgl.

Verblijven in Kitzbühel

› Verblijf in Kitzbühel via Summit Travel vanaf € 352,- per persoon in winter 2023/2024
› Meerdere accommodaties beschikbaar via Sunweb in het Oostenrijkse skigebied
› Aantrekkelijke accommodatie rondom Kitzbühel via Snowtrex

Terug naar Overzicht

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in