Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Overnachten jullie ook onderweg?

De voorjaarsvakantie zit eraan te komen. Over een paar weken begint voor vele gezinnen met kinderen de wintersport! Het grootste deel van Nederland vertrekt 19 of 20 februari naar de sneeuw. De mensen uit Noord Nederland vertrekken een week later.

Hoe reist iedereen naar hun wintersportbestemming? Hier hebben we een paar weken geleden aandacht aan besteed. De meeste mensen gaan met de auto naar de sneeuw. De auto is over het algemeen de goedkoopste manier om naar de sneeuw te rijden. Bovendien kan je dan de meeste spullen meenemen. Deze keer zijn we benieuwd hoe iedereen naar zijn of haar wintersportbestemming reist. Overnachten mensen ook onderweg als ze met de auto naar de wintersport rijden?

Overnachten is leuk
Wij gaan meestal ook met de auto naar onze wintersport. Vrijdag 26 februari rijden we vanaf onze woonplaats Harlingen naar het in het Zillertal gelegen Hochfugen. De heenreis overnachten we meestal in een hotel in een dorpje tussen Nürnberg en München. Na ruim 800 km zijn onze 3 Binkies het helemaal zat in de auto en dat laten ze vaak goed merken. De batterijen van alle Ipads zijn dan leeg en wij zijn het geklier achterin op een gegeven moment dan ook helemaal zat…. Bovendien is een overnachting op de heenreis hartstikke leuk. Je vakantie begint al een dagje eerder en een overnachting in een Duits hotelletje met een lekkere halve liter en een schnitzel mit pommes is geen straf. Na een stevig ontbijt rijden we de volgende ochtend weer fris verder voor de laatst 250 km naar de eindbestemming in Oostenrijk.

chickies en binkies

 

Terugreis in één keer
De terugreis rijden we wel in één keer. 1040 km is nèt te doen met 3 kleine kinderen achterin, tenminste als het een beetje meezit. Als het echt tegenzit kijken we onderweg even op de bekende app van booking.com om alsnog een overnachting te boeken. Je komt dan altijd in dorpjes of steden waar je anders nooit zou komen. Altijd weer een verassing.

Hoe reizen jullie?
Hoe reizen jullie naar jullie wintersportbestemming? Waar gaan jullie dit jaar heen en hoe ziet de geplande reis eruit? Ik ben erg benieuwd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in