Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Op wintersport in belastingvrij skigebied Livigno

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ook in Livigno is het wintersportseizoen weer gestart. De heerlijke foto’s en video’s van het skigebied worden flink gepromoot via hun officiële social media kanalen. Een goede seizoensstart voor het skigebied, dat bekend staat om de uitgebreide freeride mogelijkheden en de heerlijke pistes die zowel voor beginners als voor gevorderde skiërs geschikt zijn. 

Het dorp ligt op 1.816 meter hoogte en reikt tot een hoogte van 2.900 meter. Het skigebied is bij veel Nederlanders vrij onbekend wat eigenlijk een opvallend gegeven is. Het dorp is namelijk belastingvrij en is vanwege de hoge ligging erg sneeuw- en zonzeker. Dat het skigebied belastingvrij is maakt het gebied naast een wintersport hotspot ook een perfecte plaats om heerlijk te shoppen.

Belastingvrij
Mannen en vrouwen die van shoppen houden kunnen hun lol op in Livigno. Sinds 1960 is de belastingvrije status officieel door de EEG toegekend en kun je bepaalde producten tegen scherpe prijzen kopen. Het hele dorp is hier ook op ingericht, want er zijn winkels in overvloed. Vooral voor het kopen van parfum is het interessant om daar je slag te slaan, want de geuren zijn vaak 30 tot 40% goedkoper dan elders. Ook het tanken kun je daar goedkoop doen, want de prijzen liggen daar ver onder de €1,00 per liter. Benieuwd welke winkels er allemaal zijn in Livigno? Zie hier het overzicht.

belasting

Italiaanse keuken
Nederlandse toeristen gaan in de zomer bewust richting Italië vanwege de goede Italiaanse keuken. Ook in de winter blijven de Italianen zich op culinair onderscheiden van andere Europese skigebieden en kun je in elke berghut genieten van de Italiaanse specialiteiten. Je dag kan bijna niet beter beginnen dan te starten met een heerlijk espresso of cappuccino. Die is tenslotte in Italië het allerlekkerste!

Livigno in het kort

  • Sneeuwzeker en zonnig door hoge ligging: 1816 – 2900 m
  • Langgerekte plaats met veel winkels
  • Betaalbaar en belastingvrij dorp
  • Brede pistes: 115 km
  • Perfect skigebied voor beginners en gevorderden
  • Dé Freeride-bestemming in Italië
  • Zonnig en sneeuwzeker
  • Award winning: Beste Freeride hotspot of Italy 2014
Livigno

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in