Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse cultuur die je echt niet mag missen! – deel 1

Jaarlijks gaan er miljoenen mensen op wintersport door heel Europa. Ze reizen af naar de Zwitserse, Franse of Oostenrijkse Alpen, de Spaanse Pyreneeën of de Italiaanse Dolomieten. Toch hebben de meeste wintersporters als ze richting de sneeuw vertrekken vaak zin in de Oostenrijkse gezelligheid, ondanks dat de Franse après-ski ook steeds gezelliger begint te worden. Als je een bezoek brengt aan een Oostenrijks wintersportgebied, dan is het leuk dat je naast de après-ski ook iets meer over het land te weten komt. Daarom lichten we hier enkele Oostenrijkse wintersportgebruiken toe.

Apfelstrüdel 
Wanneer men op de piste staat en het zonnetje schijnt is het ook heerlijk om even bij te komen op het terras. Wie vroeg op de lange latten staat heeft vaak rond een uur of 11 wel trek in een lekker tussendoortje voordat men gaat lunchen. Een apfelstrudel is een Oostenrijkse specialiteit die elke wintersporter wel eens zou moeten hebben besteld. De apfelstrudel is een culinair hoogstaand appelgebakje wat bestaat uit een dun laagje deeg waarin schijfjes appel en rozijnen zitten. Een apfelstrudel is heerlijk bij de koffie!

apfelstrudel

Oostenrijkse gerechten
Wanneer je tussen de middag gaat lunchen op de piste en de menukaart openslaat, dan staat deze vol typische Oostenrijkse gerechten. De wienerschnitzel, germknödel, kaiserschmarrn, Tiroler gröstl en frankfurter mit pommes zullen bij ieder berghutje wel op het menu staan. Al deze gerechten zijn stuk voor stuk met liefde gemaakt door de plaatselijke chefs en zijn zeker de moeite waard om eens te proeven!

Zelf maken? Klik hier om naar de Oostenrijkse receptenpagina te gaan.

Schnaps 
Na het skiën is het de fijne gewoonte om nog even een borreltje te halen in de lokale après-skibar. Uiteraard mag daarbij een glaasje schnapps niet ontbreken. Heb je het koud gekregen? Na het drinken van dit goedje kan ik je verzekeren dat je het gelijk weer warm hebt!

Later zullen we op de site de verschillende Oostenrijkse gewoontes verder toelichten, blijf op de hoogte en mis niks van de Oostenrijkse cultuur wanneer men naar dit prachtige land afreist!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in