Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Ook St. Anton am Arlberg sluit voorlopig alle liften en pistes

Wintersportredacteur

Na Sölden sluit ook St. Anton am Arlberg voorlopig haar liften en pistes. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen die gelden in Tirol. Of het skigebied straks weer opengaat, is niet bekend.

Sinds vorige week geldt er een reiswaarschuwing voor Tirol. Om de deelstaat in of uit te mogen reizen, is een negatieve coronatest verplicht. Diezelfde regel geldt sinds maandag ook voor toegang tot de skipistes (op een paar uitzonderingen na). Reden voor deze strenge maatregelen is een toenemende verspreiding van de Zuid-Afrikaanse coronavirusmutatie.

Vanaf vandaag gesloten

Vanwege de strenge maatregelen heeft St. Anton am Arlberg besloten dit deel van het skigebied tot nader orde te sluiten. Hetzelfde geldt voor de pistes van St. Christoph en Stuben am Arlberg. Dat hebben ze gisteravond bekendgemaakt. Of en wanneer dit deel van Ski Arlberg weer opengaat, is niet bekend.

Skiën is wel nog mogelijk in Lech Zürs, Warth-Schröcken en Stuben

Volgen er meer skigebieden?

Zoals je vorige week vrijdag al kon lezen, hebben naast Sölden en St. Anton nog een aantal skigebieden een vroegtijdige sluiting aangekondigd. Of er nog meer zullen volgen, is niet bekend. Wel heeft een aantal skigebieden, zoals Serfaus-Fiss-Ladis en Fieberbrunn, aangegeven alleen nog maar open te gaan van vrijdag tot en met zondag. Doordeweeks komen er simpelweg te weinig bezoekers.

Sinds 24 december is skiën in Oostenrijk weer toegestaan. Ischgl is zelfs nog helemaal niet open geweest. De kans wordt steeds kleiner dat dit deze winter nog gaat gebeuren. Skiën in Samnaun is overigens wel mogelijk, aangezien dit deel van de Silvretta Arena in Zwitserland ligt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in