Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sölden sluit skigebied vanwege coronamaatregelen

Wintersportredacteur

Na aankondiging van de nieuwe coronomaatregelen in Tirol heeft Sölden besloten het skigebied voorlopig te sluiten. Of en wanneer het skigebied weer open gaat, is niet bekend. Een aantal skigebieden heeft inmiddels aangegeven de komende tijd slechts een paar dagen per week te openen. Onder hen zijn bijvoorbeeld Fieberbrunn en Serfaus-Fiss-Ladis.

Zoals je eerder vanochtend in ons artikel kon lezen, moeten wintersporters in Tirol een verplichte negatieve coronatest bij zich dragen van maximaal 48 uur oud. De verplichting geldt voor iedereen die van het skigebied gebruik wil maken, met enkele uitzonderingen voor kinderen onder de 10, toerskiërs en personen die in de afgelopen zes maanden corona hebben gehad. Dat maakt de drempel in de deelstaat nog hoger om te gaan skiën. Het management van het skigebied van Sölden heeft ervoor gekozen om het skigebied niet langer open te houden.

Mogelijke heropening

Het skigebied gaf op social media aan per vandaag (15 februari) te sluiten totdat anders bekend wordt gemaakt. Dat houdt de optie tot een heropening open als de maatregelen versoepelen. Het is dan natuurlijk de vraag of dat nog gaat gebeuren. We wachten het af.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in