Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Vanaf vandaag negatieve coronatest verplicht voor gebruik skipistes in Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De kogel is door de kerk. Vanaf vandaag is iedereen die gebruik wil maken van de skipistes in Tirol verplicht een negatief coronatestresultaat bij zich te dragen. Het gaat hier om een PCR- of sneltest die niet ouder mag zijn dan 48 uur.

Strenge maatregelen

Na weken van harde lockdown heeft Oostenrijk vorige week de eerste versoepelingen doorgevoerd. In de deelstaat Tirol zijn echter juist strengere maatregelen noodzakelijk volgens de overheid. Reden daarvoor is de toenemende verspreiding van de Zuid-Afrikaanse coronavirusmutatie. Deze variant van het coronavirus is niet alleen besmettelijker, maar ook zouden niet alle bestaande vaccins even effectief zijn tegen deze virusvariant.

Begin vorige week werd er daarom een pakket met maatregelen gepresenteerd. Die waren alleen nog niet allemaal officieel goedgekeurd. Daarnaast werd er een reiswaarschuwing afgegeven en moet iedereen sinds afgelopen vrijdag verplicht een negatieve coronatest laten zien om Tirol uit te reizen.

Negatieve coronatest in skigebieden

De verordening waarin het extra pakket met maatregelen genoemd staat, is officieel goedgekeurd door de regering. Dit betekent dat het vanaf vandaag verplicht is om een negatieve coronatest te kunnen laten zien als je gebruik maakt van de liften en pistes binnen de openingstijden van de skigebieden. Het gaat hier om een negatieve PCR- of sneltest die niet ouder is dan 48 uur. Uitzondering op deze regel zijn:

  • Kinderen tot 10 jaar
  • Toerskiërs
  • Personen die in de afgelopen 6 maanden besmet zijn geweest met het coronavirus (met officiële bevestiging van een arts)

Controle

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich ook aan de nieuwe verordening houdt, zullen er steekproefsgewijs controles plaatsvinden. Met alle maatregelen wordt het voor de skigebieden niet makkelijker op. De kans is aanwezig dat nog meer gebieden een vroegtijdige sluiting aankondigen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in