Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Reiswaarschuwing voor Tirol afgegeven

Wintersportredacteur

In Oostenrijk heeft de regering zojuist een reisadvies uitgesproken voor Tirol. Inwoners van Oostenrijk wordt afgeraden naar de deelstaat te reizen voor niet-noodzakelijke reizen. De reden hiervoor is het uitbreken van virusmutaties en een hoog aantal besmettingen met de Zuid-Afrikaanse variant van het virus.

Het relatief hoge aantal besmettingen met de B.1.351 variant van het coronavirus in Tirol heeft de afgelopen dagen geleid tot veel onrust. Er werd gesproken over een mogelijke isolatie van de deelstaat, maar die maatregel werd eerder vandaag van tafel geveegd. Wel sprak de bondsregering een reiswaarschuwing voor Tirol uit.

Reiswaarschuwing

De regering gaf een reiswaarschuwing af voor de deelstaat die uit drie delen bestaat:
1. De bondsregering waarschuwt voor niet-noodzakelijke reizen naar Tirol en verzoekt die niet te maken.
2. De bondregering roept iedereen op die de afgelopen twee weken in Tirol was om zich te laten testen.
3. Iedereen die vanuit Tirol naar een andere deelstaat reist, wordt dringend verzocht om zich kort voor de reis te laten testen.

Update 09-02-2021: Mensen mogen Tirol vanaf 12 januari alleen nog verlaten mits in het bezit van een negatieve coronatest die niet ouder is dan 48 uur. Deze regel is 10 dagen geldig en geldt niet voor Osttirol.

Extra maatregelen in Tirol

Naast de reiswaarschuwing door de bondsregering wordt ook vanuit Tirol een extra maatregelenpakket ingevoerd om de besmettingen met mutaties van het coronavirus tegen te gaan. Een van die maatregelen is een negatieve coronatest voor het gebruik van de skiliften. Meer daarover lees je in ons artikel over de extra maatregelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in