Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebieden sluiten liften door nieuwe maatregelen Tirol

Wintersportredacteur

Vanaf vandaag gelden er strengere maatregelen in Tirol. Reizigers hebben vanaf nu een negatieve coronatest nodig om de deelstaat binnen te komen of te verlaten. Skigebieden die niet alleen pistes in Tirol hebben liggen, maar ook in een andere deelstaat, sluiten om die reden de verbindingsliften en -pistes.

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om van de ene naar de andere deelstaat skiën.

Coronavirusmutaties

Als we de coronasituatie van Tirol bekijken, doet de deelstaat het eigenlijk helemaal niet zo slecht. Enig nadeel is dat hier de afgelopen weken meerdere besmettingen met coronavirusmutaties zijn geconstateerd. Eerst de Britse variant en later ook de Zuid-Afrikaanse. Met name die laatste is reden tot extra maatregelen. Ten eerste omdat deze variant veel besmettelijker is, maar ook vanwege een eventuele negatieve werking op de coronavaccins. Begin deze week werd er al een reiswaarschuwing afgegeven en daarnaast is het vandaag verplicht om een negatieve coronatest te laten zien om de deelstaat in of uit te reizen. Deze maatregel geldt vooralsnog voor 10 dagen.

Verbindingsliften dicht

Een aantal skigebieden ligt niet volledig in Tirol, maar ook in Vorarlberg en het Salzburgerland. Bijvoorbeeld de Zillertal Arena, het Skicircus, KitzSki en Ski Arlberg. Vanwege de huidige maatregelen is besloten om de verbindingsliften en pistes die skiën tussen beide deelstaten mogelijk maken, voorlopig te sluiten. Grenscontroles zijn hier bijna onmogelijk en daarom is voor deze oplossing gekozen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in