Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ook Frankrijk overweegt groene pas voor skigebieden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De officiële coronamaatregelen voor Frankrijk zijn nog niet bekend, maar vanochtend kwam wel het nieuws naar buiten dat ze ook hier overwegen om de groene pas in te voeren voor skigebieden. Dat vertelde de staatssecretaris van Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne vandaag op de radio. In tegenstelling tot eerdere berichten die meldden dat het doel was om een seizoen zonder coronabewijs te draaien, is dat nu niet meer zeker.

De eerdere berichten over een seizoen zonder coronabewijs stelden de skigebieden gerust. Zo zouden ze een zo normaal mogelijk skiseizoen kunnen draaien, iets waar iedereen naar verlangt. Toch bestaat nu de kans dat dat niet gaat gebeuren…

Komt er een groene pas voor Franse skigebieden?

Ondanks dat er nog niets officieel besloten is, is het niet ondenkbaar dat je komend skiseizoen ook in Frankrijk een coronabewijs moet laten zien. Dat wil zeggen dat je aan moet kunnen tonen dat je volledig gevaccineerd bent, negatief getest bent of genezen bent van corona. Jean-Baptiste Lemoyne vertelde op Sud Radio dat ze op het moment overwegen om deze regel komende winter in te voeren. “We kunnen het niet uitsluiten, want deze groene pas stelt je in staat om open te blijven, wat er ook gebeurt.”, aldus Lemoyne. Op het moment moet je in Frankrijk je coronabewijs al laten zien in restaurants, berghutten en nachtclubs.

Wat zijn jouw plannen voor komende winter? Vul de vragenlijst in en help mee met ons nieuwe wintersportonderzoek!

Hoe gaat het nu in de Franse gebieden die al open zijn?

Ondanks dat er nog geen officiële coronamaatregelen voor de Franse skigebieden zijn afgegeven, kun je hier wel al skiën. Op het moment zijn de pistes op de gletsjer van Tignes al open, daar vond afgelopen weekend de seizoensstart plaats. Komend weekend komen daar een aantal pistes in Les 2 Alpes bij. Daar hoef je nu geen groene pas te laten zien om in de skilift te mogen, alleen voor bergrestaurants.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in