Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden in Frankrijk mogelijk open zonder coronabewijs

coronamaatregelen val thorens

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skiseizoen 2021/2022 moet zo normaal mogelijk worden in Frankrijk en dus moeten de skigebieden open kunnen zonder coronabewijs. Met die woorden heeft Jean-Baptiste Lemoyne, de staatssecretaris voor Toerisme, iedereen ‘gerustgesteld’ tijdens het congres van de vereniging voor skigebieden in Chambéry (congrès des Domaines skiables). “Na 1,5 jaar zijn we er nog nooit zo klaar voor geweest.”

Al eerder liet de Franse regering weten positief te zijn over aankomend skiseizoen en nu is dus ook bekendgemaakt dat het doel is om dit zonder coronapas te doen. De Franse skiliften zullen dus normaal opengaan, maar daarvoor moeten de coronacijfers wel stabiel blijven.

Franse skigebieden open zonder coronapas

Het skiseizoen 2021/2022 komt steeds dichterbij en daarmee wordt de vraag naar ‘Hoe gaat dit er dan uit zien met corona?’ steeds groter. Oostenrijk en Italië hebben de eerste regels inmiddels bekendgemaakt. In beide landen is skiën straks alleen mogelijk op vertoon van je persoonlijke coronastatus (een negatief testresultaat, genezen of gevaccineerd). Een regel die mogelijk ook in Zwitserland gaat gelden, maar naar alle waarschijnlijkheid niet in Frankrijk. De staatssecretaris voor Toerisme heeft afgelopen donderdag, tijdens het congres van de vereniging voor skigebieden, laten weten dat skiseizoen 2021/2022 zo normaal mogelijk moet verlopen in Frankrijk. Alle skiliften mogen weer draaien, zonder capaciteitsbeperkingen en zonder vertoon van het coronacertificaat, aldus de Franse nieuwswebsite Franceinfo.

Een zo normaal mogelijke wintersport

De verantwoordelijken van de skigebieden reageren opgelucht. Nu hangt er nog wel een kleine schaduw over dit goede nieuws: als de pandemische situatie verslechtert, zullen er opnieuw beperkingen worden opgelegd. Echter, is nog niet bekend welke dit zullen zijn. Deze maatregelen worden op 13 oktober bekendgemaakt door de overheid. Er moeten eerst precieze criteria komen, aangezien er ook skigebieden tot mei open zijn en de kans is aanwezig dat corona in de tussentijd weer oprukt. De overheid moet dus in beraad vanaf welk moment het vertoon van het coronacertificaat wel verplicht kan worden. De bergprofessionals hopen dat er snel duidelijkheid komt, aangezien in de eerste skigebieden het seizoen binnenkort al van start gaat.

Op dit moment is het op veel plaatsen in Frankrijk verplicht om je coronastatus te tonen. Onder andere in restaurants, bars en winkels. Of het certificaat hier in de toekomst ook wordt afgeschaft, is nog niet bekend. Uiteraard houden we je op de hoogte van de veranderingen. In dit artikel van Snowplaza kun je alle nu geldende coronaregels in Frankrijk bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in