Nieuwsalert per mail ontvangen

WePowder presenteert online lawinecursus

Off-pisteBijna elke wintersporter doet het, maar of hij het goed doet is nog maar de vraag. Vaak weten wintersporters niet waar ze op moeten letten als ze off-piste skiën. Vanaf nu komt daar verandering in. Voor iedereen die veilig off-piste wil skiën maar geen idee heeft hoe, is er nu een cursus ontwikkeld. De wePowder Safety Academy zorgt ervoor dat je zoveel kennis vergaard, dat je 99% van de risico’s uitsluit!

De wePowder Safety Academy heeft een cursus ontwikkeld speciaal voor off-piste skiën of snowboarden. Wat veel mensen niet weten is dat als je je 1 meter buiten de piste bevindt, je al off-piste bent. Deze plekken worden veelal niet gecontroleerd, niet geprepareerd en niet gemarkeerd. Vaak gaat dit goed, maar er zijn ook gevallen bekend dat er zich een lawine direct naast de piste bevindt.

Het is belangrijk de benodigde kennis te hebben voordat je off-piste gaat. Of je nu maar heel even off-piste gaat, en altijd in het zicht van de piste of de lift blijft,  of dat je gaat skiën in de backcountry. De cursus is zo gemaakt dat het voor zowel beginnende als ervaren off-piste rijders informatief is om te volgen.

Veel mensen realiseren zich niet dat er veel gevaren zijn bij het off-piste skiën. Het grootste gevaar is toch wel de lawine. Als je in een lawine komt heb je een serieus probleem. Hetzelfde geldt wanneer een vriend van je bedolven raakt onder een lawine maar jij zelf niet weet hoe je hem moet redden. Naast lawines kan je ook verdwalen, in een white out terecht komen, boven een rotswand eindigen, tegen een boom aan knallen of kan je materiaal stuk gaan en kom je niet meer beneden.

Om je voor te bereiden op al deze gevaren en nog meer, kan je de cursus volgen voor maar €49,95. Volg de eerste module alvast gratis bij de wePowder Safety Academy. Wil jij alle risico’s uit de weg gaan? Dan kan je er altijd voor kiezen om toch niet off-piste te gaan.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in