Nieuwsalert per mail ontvangen

Nostalgie: met de skibus door de lucht

Je hebt bizarre verhalen en je hebt hele bizarre verhalen. Dit is er eentje uit de laatste categorie. Als je de skibus neemt, ga je er vanuit dat je over de weg rijdt. Dit is hier echter niet bepaald het geval. Vertelt die ene kennis dus dat bussen kunnen vliegen, wuif dit verhaal dan niet gelijk weg. Het kan echt! Met de skibus door de lucht rijden is helemaal niet onmogelijk blijkt maar weer. 

Een lift gevormd door een skibus

Wij wintersporters worden iedere winter weer door verschillende soort liften in de bergen vervoerd naar andere punten. Van gondels tot sleepliften en stoeltjesliften, we kennen ze allemaal. Deze unieke lift, bestaande uit een skibuscabine, dateert uit 1950 en stond in Mount Hood Meadows wat gelegen is in de Verenigde Staten. Het bouwen van deze lift heeft veel tijd gekost, want na ruim 2 jaar was deze eindelijk voltooid. Hij werd gepresenteerd als de grootste en langste skilift ter wereld. Wanneer je in de lift stapte, bracht hij je binnen 10 minuten naar de top. Als je eenmaal boven was, kon je heerlijk gaan skiën. Er was zelfs een piste waarbij de afdaling langer duurde dan het naar boven gaan. De skibus lift was in die tijd ontzettend bijzonder. Zeg nou zelf, nog steeds is dit wel een heel unieke cabine. In het filmpje hieronder is de skibus te zien. Wie had er ook wel eens een ritje met deze lift willen maken?

Meer bijzondere liften

Ook vandaag de dag worden er bijzondere liften gebouwd. Denk maar aan de VIP-Gondel in Hochzillertal. Deze gondel heeft het interieur van een luxe BMW. Daarnaast heeft hij een houder voor een champagnefles en champagneglazen. Wie kon dat in de jaren ’50 bedenken, dat er zo’n 65 jaar later enorm luxe gondels zouden worden gebouwd? Deze gondels zijn niet alleen heel chique, maar kunnen ook veel meer mensen per uur vervoeren. Wat hebben de skiliften toch een ontwikkeling doorgebracht.

Tip: VIP-Gondel in Hochzillertal

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in