Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nog een laag verse sneeuw in Oostenrijk en Duitsland

Wintersportredacteur

Kun je het nog geloven? Het sneeuwt alweer in enkele wintersportgebieden. Gisteren viel er vooral sneeuw in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, nu is Oostenrijk aan de beurt voor een verse laag. Ook in Duitsland blijft het vandaag sneeuwen. Er komt een laagje van maximaal 10 centimeter uit de lucht de komende uren. Kijk je mee naar een paar webcams?

Waar en hoeveel sneeuwt het?

Koude lucht heeft vandaag de overhand in delen van Oostenrijk en Duitsland. Vandaag kan er zo’n 10 centimeter sneeuw vallen in hoger gelegen gebieden zoals de Kitzsteinhorn en Obertauern. Ook in meerdere wintersportdorpen valt er ongeveer 5 centimeter sneeuw. De webcams zijn onder andere besneeuwd in Schröcken, Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen en St. Johann in Tirol.

Nog meer sneeuw voorspeld

Morgen is het in alle wintersportlanden droog en vanaf vrijdag staat er weer sneeuw op de planning voor de Franse en Zwitserse Alpen. In het weekend zijn er sneeuwkansen in meerdere wintersportlanden, waaronder Oostenrijk. De hoeveelheden zijn niet te vergelijken met de sneeuwval van het afgelopen weekend, maar lokaal kan het oplopen tot zo’n 35 centimeter. Wel krijgt het hele Alpengebied te maken met zachtere lucht vanuit het westen. Hierdoor stijgt de sneeuwgrens, waardoor het in de dalen flink kan gaan regenen. Hoe hoog de sneeuwgrens uitkomt, is per regio verschillend. Meer over deze verandering in het weerbericht ›

Besneeuwde webcams

Voor nu dus nog een paar vlokken sneeuw! Gisteren sneeuwde het al in het Sauerland, vandaag komen daar nog enkele regio’s in Duitsland en Oostenrijk bij:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in