Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: nog meer sneeuw in Winterberg en Willingen

Wintersportredacteur

Ook vandaag zijn de webcams weer sneeuwrijk in Winterberg en Willingen. Hoe winters wil je het hebben? Gedurende de dag kan er nog zo’n 10 centimeter verse sneeuw vallen. Ook morgen zijn er sneeuwkansen in het Sauerland. Helaas komt er daarna een mildere periode aan. We laten je aan de hand van recente webcambeelden de situatie op dit moment zien!

Sneeuwrijk Sauerland

De strijd tussen koude en mildere lucht in het Sauerland is begonnen! Op dit moment wint het koufront en deze zorgt weer voor vlokken boven de pistes. In Willingen en Winterberg kan er vandaag nog tot 10 centimeter verse sneeuw vallen. Ook morgen is er nog kans op enkele centimeters verse sneeuw. De temperatuur ligt onder het vriespunt en vooral in de avond vallen de vlokken uit de lucht.

Actuele webcambeelden

Op dit moment zijn er in Winterberg zeven liften in bedrijf, je kunt skiën van drie kilometer aan pistes. De wintersporters maken ook op deze bewolkte dag gebruik van de nieuw geopende afdalingen. In Willingen is tot nu toe nog maar één sleeplift geopend. Daar wordt nog volop sneeuw geproduceerd met de sneeuwkanonnen om een dikker sneeuwdek te realiseren. Dit is de actuele situatie:

Milder weer op komst

Richting het weekend stijgen de temperaturen weer iets in Duitsland. Op zondag is het volgens de huidige voorspellingen zelfs weer warmer dan 0 graden. Daarnaast laten de weerkaarten ook wat neerslag zien. Deze kan vallen in de vorm van natte sneeuw of regen. Het is dus nog even afwachten of de sneeuw op de pistes intact blijft. Er is inmiddels wel een flinke laag gevallen, dus zo snel is de sneeuw niet weg. Maar, regen is op dit moment in het seizoen niet ideaal…

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in