Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weerbericht: blijft het koud en winters in de skigebieden?

Wintersportredacteur

Wat is er veel sneeuw gevallen in de wintersportlanden de afgelopen dagen! De rust is inmiddels deels wedergekeerd en we kunnen wel stellen dat het witter dan wit is in de skigebieden op dit moment. De sneeuwdump heeft meerdere meters sneeuw meebracht. Maar, wat nu? Blijft het winters en koud in de skigebieden, of gaat het dooien zo vlak voor het nieuwe jaar? Op deze vragen geven we antwoord in dit weerbericht!

Nog steeds vlokken sneeuw

Waar het is Oostenrijk en Zuid-Duitsland echt gestopt is met sneeuwen, is dat in vooral Frankrijk, Zwitserland en Italië nog niet zo. Gisteren bleven er vlokken vallen en ook vandaag is er weer kans op sneeuw. De koude lucht heeft nog steeds de overhand en de sneeuwgrens ligt op dit moment rond de 500-800 meter. Er kan vandaag zeker nog eens tot 20 tot 30 centimeter vallen in de Franse skigebieden. In Zwitserland en Italië blijft het bij enkele centimeters. Woensdag is er dan ook nog kans op een paar vlokken sneeuw in Oostenrijk op hoogte.

Waarom is het opeens zo koud?

Ondanks dat er zachtere lucht uit het westen aankomt, blijven de sneeuwkansen aanwezig. Dit komt door een groot hogedrukgebied dat boven Rusland ligt. Deze is zo sterk dat het de mildere lucht tegenhoudt. Je hebt het in Nederland waarschijnlijk ook wel gemerkt, het is echt ijzig koud. Deze week blijft dat zo, ook in de skigebieden in Europa. In het weekend maakt dit hogedrukgebied steeds meer ruimte voor de mildere lucht en dan stijgen de temperaturen dus. Begin volgende week is het een stuk zachter en stijgt de kans op regen. Maar, wat het effect van deze lucht is voor de skigebieden, dat is nog even afwachten!

Iets zachter, maar ook sneeuwval

Langzamerhand komt er dus een zachtere stroming lucht het Alpengebied binnen uit het westen. Dit betekent echter niet dat het stopt met sneeuwen, ook vanaf vrijdag zijn er nog sneeuwkansen in vooral de Franse Alpen. In het weekend kunnen er nog eens vlokken vallen in Oostenrijk en Zwitserland. De hoeveelheden zijn niet te vergelijken met de sneeuwval van afgelopen weekend, maar in totaal kan het wel oplopen tot 40 centimeter lokaal.

Weersvoorspelling Sauerland

Vandaag en morgen kan er nog sneeuw uit de wolken vallen in Winterberg en Willingen. Maar tot het weekend wordt het wel iets milder. De temperaturen lopen iets op en de weerkaarten laten in het weekend zelfs wat natte sneeuw en regen zien.

Heb je de sneeuwval gemist afgelopen weekend? Zo was het onder andere in Gerlos:

Lees ook:

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in