Nieuwsalert per mail ontvangen

Onderzoek: Nederlandse wintersporter fitter dan Britten en Duitsers

Wintersportredacteur

Met een BMI van gemiddeld 23,4 tegenover 24,2 van de Britten en 23,8 van de Duitser, is uit onderzoek gebleken dat de Nederlandse wintersporter de fitste is als je naar deze drie nationaliteiten kijkt. De Belgen(23,2) en de Fransen(20,3) hebben een lager BMI percentage en zijn nog wat fitter. 

Ondanks dit redelijk positieve nieuws, vonden wij het toch een leuk idee om jullie te laten weten hoelang er geskied moet worden om al de lekkernijen er weer af te trainen. Bekijk hieronder het overzicht.

Kaasfondue en raclette

In de Zwitserse en Franse Alpen draait het allemaal om gesmolten kaas. Deze gerechten staan erom bekend dat ze erg calorierijk zijn. De combinatie van kaas, wijn, stokbrood en eventueel spek zorgen ervoor dat een portie kaasfondue gemiddeld al gauw 1200 calorieën bevat. Bij raclette kan dit zelfs oplopen tot 1500 calorieën, dit staat bijna gelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Om deze maaltijd eraf te sporten moet er gemiddeld 2,5 tot 3 uur geskied worden.

Schnitzels met friet

De schnitzels met friet in Oostenrijk doen een fit lijf ook snel de das om. Wie resultaat wil zien van de vele afdalingen, zal ervoor moeten kiezen om de schnitzels te laten staan. Een portie schnitzel met friet bevat gemiddeld 900 calorieën. Dit staat gelijk aan ongeveer 2 uur skiën.

 

Drank

De dranken die worden genuttigd tijdens de après ski zitten vol met calorieën. Een pul bier bevat 189 calorieën en een glas glühwein 260. per drankje kost dit je ongeveer tussen de 23 en 32 minuten skiën om de calorieën te verbranden. Ook de non-alcoholische dranken zijn verraderlijk. Met een kop warme chocolademelk met slagroom bereik je al gauw de 320 calorieën. Dit staat gelijk aan maar liefst 39 minuten skiën.

Je kunt het ook positief bekijken: hoe meer je eet, hoe meer er geskied moet worden om deze calorieën eraf te trainen. Voor ons als wintersportfanaat toch geen probleem?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in