Nieuwsalert per mail ontvangen

ONDERZOEK: Wintersporters drinken te veel

Na de nodige kilometers op de ski’s gaat een drankje er wel in. Veel wintersporters kiezen er dan ook voor om de dag af te sluiten in de après ski. Bier, Schnapps, Aperol, alles komt voorbij. Toch blijkt uit onderzoek dat we tijdens de wintersport nog weleens te diep in het glaasje kijken. De Britse verzekeringsmaatschappij Direct Line deed onderzoek naar het alcoholgebruik van de Britse wintersporter.

Tussen de middag

Bij sommige wintersporters begint het feestje tussen de middag al. Zodra de warme maaltijd op tafel komt is het ook tijd voor de eerst alcoholische consumptie. Althans, als het aan 26% van de wintersporters ligt. Zij geven namelijk aan tussen het skiën door al een alcoholische versnapering te nemen. Toch is meer dan de helft van de wintersporters van mening, namelijk 51% dat je tijdens het skiën niet moet drinken en dit tot de après-ski moet bewaren.

 

Après ski

Wanneer het einde van de middag nadert dan is het voor veel wintersporters tijd om te verplaatsen naar de après ski. Uit het onderzoek blijkt dat hier de alcohol rijkelijk vloeit. De drinkende Britse wintersporter drinkt zo’n 15 units per dag. En in een week tijd worden maar liefst 105 units gedronken.

Advies

De alcoholconsumptie van de Britse wintersporter ligt dan ook fors hoger dan de geadviseerde maximale hoeveelheid per week die 14 units bedraagt. Daarnaast wordt er gewaarschuwd dat skiën en snowboarden onder invloed van alcohol je reactiesnelheid beïnvloedt en hierdoor zware crashes kunnen ontstaan. Ach, het is maar 1 weekje per jaar en als het bij de après-ski blijft kan het vast niet veel kwaad.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in