Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlandse skier verschijnt niet in rechtbank na ski-ongeval

 

De Nederlander wordt ervan beschuldigt in een ongeval met zwaar letsel te hebben veroorzaakt op de piste in Kirchberg. Afgelopen maandag is het proces tegen de skier voor de tweede keer vertraagd. De 63-jarige man kwam niet opdagen omdat zijn broer ernstig ziek zou zijn.

De Nederlander is aangeklaagd omdat hij in februari 2011 op een kindergroep in geskied zou zijn. Een vijfjarige liep daarbij een dubbele kaakbreuk op. De groep met acht kinderen was bezig een piste over te steken, toen de man rechtdoor naar beneden kwam. Het slachtoffer skiede daarbij direct achter de skileraar. De aangeklaagde kwam volgens de politie met een zeer hoge snelheid ongecontroleerd tussen het kind en de skileraar door.

In het eerste proces werd de Nederlander in november 2011 schuldig bevonden door de rechter. Een geldboete van 6000 euro, waarvan 3000 euro onvoorwaardelijk, werd toen geeist. In augustus 2012 verklaarde de 63-jarige niet schuldig te zijn. Ten tijde van het ongeval zou hij zich op een andere piste hebben bevonden en ook iets andere kleding aangehad hebben dan de skileraar en de kinderen hebben gezegd. De Tiroolse skileraar denkt voor 90 procent zeker te weten dat het om de daadwerkelijke veroorzaker van het ongeval gaat.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in