Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met kerst op wintersport of gewoon lekker in eigen land?

Wintersportredacteur

De kerstvakantie is één van de drukste periodes in de Alpenlanden. Alle kinderen hebben twee weken vrij en dat is voor veel gezinnen een goede reden om op wintersportvakantie te gaan. Dit jaar vallen 1e en 2e kerstdag precies in de eerste week van de kerstvakantie waardoor veel mensen de overweging hebben moeten maken of zij kerst op wintersport willen vieren of dat zij lekker in eigen land blijven. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Veel wintersporters kiezen ervoor om richting de Alpen te vertrekken vanwege de winterse sfeer. Logisch, want tijdens het avond diner naar buiten kijken en genieten van een dikke laag sneeuw op de bomen is fantastisch.

Lokale tradities
Vier je kerst in een wintersportgebied, dan heb je te maken met de lokale tradities. In Frankrijk wordt er als hoofdgerecht vaak gans en kalkoen met kastanjes gegeten en moet je niet gek opkijken als je 13 verschillende toetjes krijgt. Dit staat namelijk symbool voor Jezus en zijn 12 apostelen. Daarnaast gaan ze in Frankrijk op kerstavond naar de kerk voor de plaatselijke dienst.

In Oostenrijk gaan ze ook allemaal op kerstavond naar de kerk en staan 1e en 2e kerstdag in het teken van uitgebreide kerstmalen. De hotels en restaurants hebben vaak speciaal voor kerst speciale menu’s samengesteld waarbij de lokale producten op tafel verschijnen. Een geweldige belevenis!

Familie
Kerst in eigen land vieren is en blijft gezellig. Heerlijk gourmetten met de hele familie, opa en oma erbij en genieten van het moment waarbij iedereen bij elkaar komt. De kerstmuziek door de speakers en heerlijk genieten van het gemaakte kerstmaal.

Duitsers
De meeste Duitsers zijn tijdens de 1e week van de kerstvakantie nog niet op de berg te vinden. Zij gaan traditioneel op bezoek bij familie in eigen land en vertrekken nadat de kerstperiode voorbij is. Dit verschil is in de skigebieden duidelijk merkbaar, want de tweede week is beduidend drukker in vergelijking met de eerst week.

Alle bij hebben zo zijn charme en iedereen kiest zelf waar zijn of haar voorkeur naar uit gaat. Uiteraard zijn wij wel benieuwd wat jullie het leukste vinden?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in